Son dakika haberi: MEB'den flas yüz yüze egitim açiklamasi

Son dakika haberi: MEB

Milli Egitim Bakanliginca (MEB), 8. ve 12. sinif ögrencileri ve mezunlar için istege bagli açilan resmi okullardaki destekleme ve yetistirme kurslarinda, özel okullardaki takviye kurslarinda ve 12. siniflara yönelik özel ögretim kurslarinda yüz yüze egiti

Bakanliktan resmi okullardaki destekleme ve yetistirme kurslari, özel okullardaki takviye kurslari ile özel ögretim kurslarindaki yüz yüze egitime iliskin is ve islemleri düzenleyen iki ayri yazi illere gönderildi. Buna göre;

- Resmi okullarda egitim alan 8. ve 12. sinif ögrencileri ve mezunlar için istege bagli açilan destekleme ve yetistirme kurslari ile özel okullardaki bu siniflara yönelik takviye kurslarinda, 12. sinif ögrenci ve mezunlarina yönelik özel ögretim kurslarinda yüz yüze egitim 22 Ocak'tan itibaren baslatilacak.

- Kurslarda, ögrencilerin ve kursiyerlerin dersliklerdeki oturma plani fiziki mesafeyi koruyacak sekilde düzenlenecek, bir sinifta bulunmasi gereken en fazla ögrenci sayisi da bu fiziki mesafe dikkate alinarak belirlenecek.

- Resmi okullardaki kurslara devam etmek isteyen ögrencilerden barinma ihtiyaci olanlar, salginla ilgili tedbirlerin alinmasi kaydiyla valiliklerce belirlenecek okul pansiyonlarinda kalabilecek. Özel okullarin takviye kurslari ile özel ögretim kurslarina devam etmek isteyen ögrencilerden barinma ihtiyaci olanlar ise özel barinma hizmeti veren yurt ve pansiyonlarda kalabilecek.

- Kurslarda, yeni tip koronovirüs (Kovid-19) salginiyla ilgili verilen mücadele dogrultusunda maske, fiziki mesafe ve temizlik kurallari basta olmak üzere diger kurallara titizlikle uyulacak.