Tarih: 28.12.2020 06:06

Son dakika haberi... Saglik Bakani Koca açikladi! Türkiye'de ilk corona virüsü vakasi tespit edildi...

Facebook Twitter Linked-in

Gelen son dakika haberine göre; Saglik Bakani Fahrettin Koca yaptigi açiklamada, "Bugün aksam saatlerinde koronavirüs süphesi olan bir vatandasimizin test sonucu pozitif çikti. Hastanin virüsü, Avrupa temasi üzerinden aldigi bilinmektedir. Dis dünyadan tamamen izole edilmistir." ifadelerini kullandi.

Koca, Bakanlikta yaptigi basin toplantisinda, Çin'in Vuhan kentinde 90 gün önce 12 Aralik 2019'da ortaya çikan yeni tip koronavirüsün baska pek çok ülkeye 1-2 hafta içinde bulasmasina, ardindan çok hizli bir küresel yayilim göstermesine ragmen Türkiye'nin süreçte büyük bir basari gösterdigini söyledi.

Komsu ülkeler ve Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin aldigi siki tedbirleri uygulamadigini hatirlatan Koca, "Bizimse salgina karsi yürüttügümüz strateji ve disiplinli eylem planinda direncimiz hiç azalmadi, kat kat artti." dedi.

Küresel salginlarin kaçinilmaz taraflari olduguna dikkati çeken Koca, söyle devam etti:

"Insanlarin ülkeden ülkeye her an hareket halinde oldugu bir dünyada direnç hangi düzeyde, tedbirler hangi keskinlikte olursa olsun bazi sonuçlari önlemek maalesef mümkün degil. Eger dünyayla iliskimizi tümden kesmis olabilseydik su an karsinizda olmazdim. Bu an burada olmamin nedeni, bu saate dek gösterdigimiz seffaflik ve bunun devam edeceginin teminatidir. Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum. Bugün aksam saatlerinde koronavirüs süphesi olan bir vatandasimizin test sonucu pozitif çikti.

Tani, yüksek ates ve öksürük sikayetinin sebebinin arastirilmasi sonucu konulmustur. Hastanin virüsü Avrupa temasi üzerinden aldigi bilinmektedir. Dis dünyadan tamamen izole edilmistir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakin çevresindeki tüm bireyler bu anlamda

korunmasi açisindan detayli bilgilerin paylasilmasi uygun bulunmamistir. Bu ülkemizde görülen ilk vakadir. Verilere göre tani erken konulmustur. Virüs bulasmissa bu çok sinirlidir."

https://youtu.be/B01JGftl3KU

Koca, Türkiye'nin süreç boyunca bu olasiliga hazir oldugunu, yayilmayi önleyici tedbirler aldigini vurgulayarak, hastaligin ülkenin herhangi bir yerinde görülme ihtimaline karsi saglik personeli ve hastane hazirliklarinin çok önceden bitirildigini ifade etti.

Bu süreçte yurt disi ile dogrudan veya dolayli temaslarin olasi sonucunun bir örnekte ortaya çiktigini dile getiren Koca, sunlari söyledi:

"Koronavirüse karsi mücadeleyi planladik"

"Bugüne kadar gösterdigimiz basari, bundan sonrasi için mücadelemizin kolay olacaginin garantisi kabul edilmelidir." diyen Koca, dünyayi uyarirken, ayni zamanda hazirlandiklarini ve koronavirüse karsi mücadeleyi planladiklarini ifade etti.

Bakan Koca, söyle konustu:

"Vatandasimizdan bekledigimiz, 14 gün kuralina ve 14 korunma kuralina uyarak bu mücadeleye güç vermesidir. Bir veya birkaç vaka, salgin olarak görülmemelidir. Bu durum sadece virüsün ülkemiz sinirlarina girdigi anlamina gelir. Bu yüksek bir ihtimaldi ve gerçeklesti. Izole edilmis vakanin su an tek anlami budur. Simdi yapmamiz gereken hayatimizi tedbirler dogrultusunda bir düzene sokmaktir. Bu küresel soruna karsi ulusal bir mücadele verecegiz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —