Son dakika haberi Ümit Özdag'in ihracina iptal

Son dakika haberi Ümit Özdag

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Istanbul Milletvekili Ümit Özdag'in IYI Parti'den ihracina iliskin Disiplin Kurulu kararini iptal etti. Ümit Özdag ise "Adalet yerini buldu" dedi

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Istanbul Milletvekili Ümit Özdag'in IYI Parti'den ihracina iliskin Disiplin Kurulu kararini iptal etti. Mahkemenin bu kararinin ardindan IYI Parti'nin verecegi karar bekleniyor...

Ümit Özdag, IYI Parti Istanbul Il Baskani Bugra Kavuncu hakkinda FETÖ ile ilgili iddialarda bulunmustu. Disiplin Kuruluna sevk edilen Özdag, partisinden ihraç edilmisti. Özdag, avukati Ugur Tarhan araciligiyla disipline sevk isleminin parti tüzügünde öngörülen usule ve sekle aykiri biçimde gerçeklestigi, Disiplin Kuruluna sevkin gerekçesi ile Disiplin Kurulunun vermis oldugu kesin ihraç gerekçelerinin farkli oldugu gerekçesiyle kararin iptali için dava açti.

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davaya Özdag’in avukati Ugur Tarhan ile davali IYI Parti’nin avukatlari katildi. Avukat Tarhan, iptale konu ihraç kararinin iki yönüyle usule ve sekle aykiri oldugunu ifade ettiklerini belirterek, “Bunlardan ilki müvekkil davaciyi Merkez Disiplin Kuruluna sevk eden organin yetkisizligidir. Müvekkili Disiplin Kuruluna sevk etme yetkisi yalnizca Genel Baskan ya da Genel Idare Kuruluna aittir. Ikinci olarak da davali taraf müvekkil davacinin disiplin kuruluna sevk edilmesini 19.10.2020 tarihinde katilmis oldugu bir televizyon programindaki açiklamalarindan sonra 80 il baskani tarafindan Genel Sekreterlik makamina sunulan 20.10.2020 tarihli cevap dilekçelerinin ekinde sunduklari sikayet dilekçelerinden kaynaklandigini ifade etmektedirler. Gerek sikayet dilekçelerinde gerekse gerekçeli kararda görülecegi gibi söz konusu sikayetlerin gayesi müvekkil davacinin Istanbul Il Baskani hakkinda yapmis oldugu açiklamalardir. Ancak iptale konu disiplin kararinda müvekkilin Meral Aksener ve Koray Aydin hakkinda yapmis oldugu açiklamalarin da ihraç gerekçesi olarak gösterildigi görülmektedir. Disiplin Kurulu kararinin iptali gerekmektedir” diye konustu.

IYI Parti avukati Mustafa Tolga Öztürk ise, “Davacinin iddialari gerçegi yansitmamaktadir. Genel Sekreterlik makamina ulastirilan sikayet dilekçeleri toplanarak genel baskanlik makamina ulastirilmistir. Bu suretle genel baskanlik makamindan davacinin disipline sevki saglanmistir. Ayrica disipline sevk nedenleri olarak gösterilen tüzük maddelerinde belirtildigi üzere Disiplin Kurulu tarafindan davacinin savunmasi istenirken hangi maddeye iliskin olarak sevk edildigi ayrintili olarak belirtilmistir. Disiplin Kurulu karari sekil ve usul açisindan yasalara ve tüzüge uygun sekilde verilmis oldugundan davanin reddi gerekir” ifadelerini kullandi.

Avukat beyanlarinin ardindan mahkeme hükmünü açikladi. Mahkeme, Özdag’in IYI Parti’den ihraç kararinin iptaline hükmetti.

ÖZDAG'DAN ILK AÇIKLAMA

Hakkinda ihracinin iptali karari verilen Ümit Özdag, Twitter'dan "Adalet yerini buldu" dedi