Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi'ndan (AFAD) yapilan açiklamaya göre, Kastamonu'nun Merkez Ilçesinde saat 06.37'de Richter ölçegine göre deprem meydana geldi. Yerin 6,95 km derinliginde gerçeklesen deprem ilk belirlemelere göre çevre ilçelerden de hissedildi.
Öte yandan, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Arastirma Enstitüsü de ilk olarak 4.9 olarak duyurdugu depremin büyüklügünü 4.7 olarak revize etti.
Deprem sonrasi açiklama yapan Kastamonu Valisi Avni Çakir, su ana kadar kendilerine ulasan herhangi bir olumsuz durum olmadigini ifade etti. Çakir, yaptigi açiklamada "Su an için olumsuz bir durum yok çok sükür" dedi.
Depremle ilgili Kastamonu Belediyesi'nin Twitter adresinden yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:
"Saat 06.38’de merkezi Karamukmolla köyü olan 4.9 siddetindeki deprem sehrimiz merkezinde de hissedildi. Tüm hemsehrilerimize geçmis olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah tüm afetlerinden bizleri korusun."
ÇANKIRI'DA DA HISSEDILDI
Merkez üssü Kastamonu olan 4.5 siddetindeki deprem Çankiri’da da hissedildi. Sarsinti sonrasinda kisa süreli panik yasandi.
Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, su ana kadar kendilerine olumsuz herhangi bir ihbarin gelmedigini bildirdi. Ayaz, AFAD ekiplerinin arastirmalarinin da devam ettigini ifade etti. (DHA)