Tarih: 07.02.2021 20:34

Son dakika... Ülke faciayi yasiyor: 200'ün üzerinde kayip var!

Facebook Twitter Linked-in

Nanda Devi buzulunun bir parçasi Uttarkhand eyaletinin Tapovan bölgesinde kirilarak Dhauliganga Nehri’ne düstü. Bu olayin hemen ardindan tasan nehir sulari önüne geleni sürükledi.

'SU AKARKEN TOZ BULUTU OLUSTU'

Bölgedeki evlerin yani sira Rishiganga ve Dhauliganga hidroelektrik projeleri de zarar gördü. Indian TV'ye konusan yöre sakini Om Agarwal, "Su akarken, bir toz bulutu olustu. Yer adeta bir deprem gibi sarsildi" dedi.

'ÇOK HIZLI GELDI'

Dhauli Ganga Nehri yakinlarinda yasayan Sanjay Singh Rana, Reuters'a verdigi bilgide "Çok hizli geldi, kimseye haber verecek zaman yoktu. Bizi bile sürükleyip götürecegini hissettim" dedi.

ELEKTRIK SANTRALINDEKI ISÇILER IÇIN ALARMA GEÇILDI

Uttarakhand Polis Müdürü Ashok Kumar, "Rishiganga Hidroelektrik Projesi olarak bilinen baraj yakinlarindaki elektrik santralinde çalisan 50'den fazla kisinin ölmüs olabileceginden endise duyuluyor" dedi. Yetkililer, asker ve polislerin isçilerin hayatlarini kurtarmak için ellerinden geleni yaptigi duyurdu.

BASBAKAN MODI: HERKES DUA EDIYOR

Basbakan Narendra Modi, durumu takip ettigini belirtirken, "Millet oradaki herkesin güvenligi için dua ediyor" mesaji yayinladi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —