Son dakika: Yurt disi uçuslari ne zaman baslayacak? Bakan Karaismailoglu'ndan flas açiklama

Son dakika: Yurt disi uçuslari ne zaman baslayacak? Bakan Karaismailoglu'ndan flas açiklama

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Son dakika: Yurt disi uçuslari ne zaman baslayacak? Bakan Karaismailoglu

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, yurt disi uçuslari ile ilgili önemli açiklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoglu,"Cumhurbaskanimizin öncülügünde yurt disi uçuslarini yeniden baslatmak için görüsmelerimiz ve çalismalarimiz devam ediyor." dedi.

Iste Bakan Karaismailoglu'nun açiklamalarindan öne çikanlar
Ulastirma ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, simdilik 5 büyük ildeki 6 havalimaniyla baslatilan "Havalimani Salgin Sertifikasyon" sürecini, tüm havalimanlari alana kadar devam ettireceklerini belirterek, su ifadeleri kullandi:

"Devletin aldigi tedbirler ve bakanligimizin hayata geçirdigi yeni düzenlemelerin yani sira siz vatandaslarimizdan ve yolcularimizdan da kurallara uyumda destek bekliyoruz. Maske takma zorunlulugumuzu taviz vermeden, sosyal hayatin her alaninda ve aninda yerine getirmeliyiz. Yolculuk süreci de buna dahil. HES kodu almak ve saglik durumumuzu sik sik kontrol ettirmek, hayatimizin normalleri arasinda yerini almalidir. Hem kendi sagligimizi hem de toplum sagligini korumak her birimizin elinde... Kisisel olarak sizler ve devlet olarak biz, alinan bütün kararlari harfiyen uyguladigimizda çok kisa bir süre içinde salginin tamamen ortadan kalktigini görecegiz. "

Karaismailoglu, halihazirda gurur duyulacak bir noktaya geldiklerini, her dönemde oldugu gibi salginda da Türkiye'nin güvenli liman oldugunu ispatladiklarini söyledi.

Salgin süreci boyunca verdikleri basarili mücadelede oldugu gibi, salgin sonrasi normallesme adimlariyla da dünyaya örnek olmaya devam ettiklerini aktaran Karaismailoglu, "Havalimanlarimizda aldigimiz tedbirleri tüm ülkelerle paylasiyoruz. Sayin Cumhurbaskanimizin öncülügünde yurt disi uçuslarini yeniden baslatmak için görüsmelerimiz ve çalismalarimiz devam ediyor." dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °