Tarih: 27.10.2021 16:14

SON HASATTA HERKES KAZANDI

Facebook Twitter Linked-in

Taze meyve sebze sektöründe kayip ve israfi azaltmayi amaçlayan “Gönüllü Son Hasat Projesi”nde üreticiler tarafindan tarlada birakilan patlicanlar, gönüllüler tarafindan tarladan toplandi ve ihtiyaç sahiplerinin sofralarina ulastirildi.

 Konak Tarim ve Orman Ilçe Müdürlügü’nün yürütücüsü oldugu, Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi, Spor Toto Kulübü Baskanligi ve Uluslararasi Damla Gönüllüleri Dernegi’nin partner olarak yer aldigi “Gönüllü Son Hasat Projesi”nde Ekim ayinda Menemen’de bahçelerde kalan patlicanlar, Uluslararasi Damla Gönüllüleri Dernegi üyesi ögrenciler tarafindan hasat edildi.

 

“Gönüllü Son Hasat Projesi”ni tüm paydaslarinin kazandigi bir proje olarak tanimlayan Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi Baskani Hayrettin Uçak, “Tarlada kalan hasat edilmeyen ürünler meyve ve sebzelerimize zarar veren organizmalarin kis mevsiminde bahçelerde konaklama yapmalarina neden oluyor. Burada kisi geçiren organizmalar sonraki dönemde yeni ürünlere büyük zarar veriyor. Son hasat projesiyle üreticilerimizin bahçelerinde ürün birakmamalari geregine bir kez daha vurgu yapilirken, bu ürünler ihtiyaç sahipleriyle bulusturuluyor. Üreticilerimiz açisindan bilinç olusturulurken, ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesini sagliyoruz. Bu tür sosyal sorumluluk projelerinde bundan sonraki süreçte de yer almaya devam edecegiz” diye konustu.

Özen: “Israfi önleyecegiz gidamiza sahip çikacagiz”

“Gönüllü Son Hasat Projesi”nde Üreticinin farkli nedenlerden dolayi toplamadigi ürünleri, tarladan toplayip ihtiyaç sahiplerine dagittiklarini vurgulayan Izmir Tarim Il Müdürü Mustafa Özen, “Bu sayede birkaç seyi birden saglamis oluyoruz. Türkiye’de üretilen ürünlerin 3’te biri tüketime sunulmadan israf ediliyor. Birincisi biz bu israfi önleyerek gidamiza sahip çikacagiz. Ikincisi bu ürünler tarlada kalirsa topraga zarar verecek, bunu engellemis olacagiz. Üçüncüsü ihtiyaç sahiplerine ürünleri ulastirmis olacagiz. Dördüncüsü ve en önemlisi de gençleri tarimla, bitkiyle, ürünle tanistirma, toprakla bulusturma hedefimiz var. Buna da ulasmis sayiliyoruz. Besincisi de üreticilerimizin ne kadar zor sartlarda üretim yaptigini tarimi devam ettirdigini yerinde görmek çok önemli” seklinde konustu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —