Tarih: 27.06.2022 12:12

SOYER: ‘'KÖRFEZDE OLUSAN KOKUYU ÇÖZECEGIZ”

Facebook Twitter Linked-in


Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in Izmirli STK’larla bulusma toplantilari devam ediyor. Son olarak IZSIAD ile bulusan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, IZSIAD üyelerinin sorularini yanitladi. Körfezde olusan kokuyu degerlendiren Soyer, “Bu sorunu kisa sürede çözecegiz. Problemin temeli Çigli Aritma Tesisi’ne yagmur sulari ile pis sularin birlikte verilmesi” dedi.

Toplantinin açilisinda konusan IZSIAD Yönetim Kurulu Baskani Hasan Küçükkurt, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ve ekibi ile verimli bir toplanti süreci yasadiklarini ve buna devam ettiklerini söyleyerek, “Soyer’in STK’lara yaklasimi son derece olumlu ve faydali. Bu iliskilerin devam etmesi kent gelisimi için son derece önemli, beraber çalismaya devam edecegiz” diye konustu. 

“KOKUNUN KAYNAGI ÇIGLI ARITMA TESISI”

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, son günlerde Izmir Körfezi’ndeki  kokunun çözümü için yaptiklari çalismalari IZSIAD ile paylasti. IZSIAD’in hayata geçirdigi projelerinin de Izmir için çok degerli oldugunu belirten Soyer, IZSIAD’a duyarli yaklasimlari için de tesekkür etti. Körfez kokusunun bugünün problemi olmadigini, aslinda Izmir’in 2 bin yillik problemi oldugunu vurgulayan Soyer, “Ancak bu bir mazeret degil. Izmir’i dünya kenti yapma yolculugunda kokunun yeri yok. Kokan bir sehri dünya kenti yapamazsiniz. O sebeple bir kriz masasi kurduk, hem kisa vade hem de uzun vadede bu sorunu kesin olarak gündemden çikaracagiz” dedi. 

“DIP TEMIZLIGI IÇIN MERSIN'DEN IKI GEMI GELIYOR" 

En temel sorunun Çigli Aritma Tesisi’ne yagmur sulari ile pis sularin birlikte verilmesi ve orda biriken çamur oldugunu vurgulayan Soyer, “2000’li yillarin basinda yapilan bu tesis sonrasinda hiçbir revizyon ve bakim görmemis. Teknolojisi de artik eskimis durumda. Böylesi eskiyen bir tesise yagmur sularini da pis sular ile vererek kapasitesini gereksiz yere dolduruyoruz” dedi.

Kurduklari kriz masasi ile günlük degerlendirmeler yaptiklarini vurgulayan Soyer, “Kriz masasindaki arkadaslarimiz 5 aylik akut çözümleri önerecekleri master plan çalismasi yapiyorlar, bir de orta uzun vadeyi kapsayacak bir plan üzerine çalisiyorlar. Revizyon ihaleleri yapiyoruz, çamur artik aritmaya tasinmiyor, dip temizligi için de Mersin’den iki gemi geliyor, bunlar da araliksiz çalisacak” diye konustu.

 “KARSIYAKA STADI'NI BIZ YAPARIZ, BAKANLIKTAN PROJEYI BEKLIYORUZ”

Karsiyaka Stadi konusunda bakanliktan proje ve ruhsatlari istediklerini ve kendilerinin bu projeye göre stadi yapabileceklerini söylediklerini ancak hiçbir bilgi ve belgenin kendilerine verilmedigini söyleyen Soyer, “Ortada bir proje var ki ruhsat verilmis ve insaat baslamis. IBB olarak diyoruz ki bunlari bize verin, biz tamamlayalim. Biz var olan bir proje alanina farkli bir proje yapamayiz. Ancak bize bu konuda bir dönüs olmadi. Bekliyoruz, teklifimiz hala geçerli” dedi.

“TÜRKIYE'NIN EN GÖRKEMLI KUTLAMALARINI YAPACAGIZ”

100. yil kapsaminda Türkiye’nin en görkemli kutlamalarini yapacaklarini, Türkiye’de böyle bir kutlamanin daha önce yapilmadigini vurgulayan Soyer, “100. Yil için Temmuz ayindan baslayarak 2023 Mart ayina uzanan 9 aylik bir kutlama dönemi organize ediyoruz. Çok görkemli, çok kapsamli etkinlikler yapilacak. Tüm bunlarin sonunda 17 Subat-4 Mart 2023 tarihinde Izmir Iktisat Kongresi’ni yeniden toplayarak Türkiye’nin önümüzdeki 100 yilina projeksiyon tutacagiz” diye konustu.


 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —