Sözcü Yazari Yilmaz Özdil'e yargi tokadi!

Sözcü Yazari Yilmaz Özdil

Deniz Feneri Dernegi'nin, Sözcü Gazetesi yazari Yilmaz Özdil'in iftira ve hakaret içeren yazilariyla dernegi tahkir ettigi ve kamuoyunda olumsuz algiya neden oldugu gerekçesiyle açtigi manevi tazminat davasi sonuçlandi.

Dernegin açtigi dava geçtigimiz günlerde Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nde karara baglandi.


Mahkeme, Deniz Feneri’ni hakli bularak Özdil’in, dernege hakaret ve iftirasini tescilledi ve Sözcü Gazetesi sahibi ve sorumlu müdürünü 15 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkûm etti.

Davayi dernek adina Avukat Kamil Özçelik takip etti.

Yilmaz Özdil’den kazanilan ikinci dava

"Sözcü yazari Özdil aliskanlik haline getirdigi hakaret ve iftira içeren yazilari daha önce de yazmisti. Tazminat ödedigi dava konusu yazilari yazmayi adet haline getiren Özdil, ayni yazilara daha önce de kösesinde yer vermis ve söz konusu ifadeleri nedeniyle gazetedeki kösesinin tamaminda Deniz Feneri’nin tekzip metnini yayinlamak zorunda kalmisti. Mahkeme söz konusu davada, “Kesinlesmis bir yargi kararina dayanmayan iftira ve ifadelerinin kisilik haklarini ihlal ettigine ve elestiri, düsünce açiklamasi ve ifade özgürlügü kapsaminda sayilmadigina" karar vermisti." dedi.

Deniz Feneri Dernegi Genel Baskani Av. Mehmet Cengiz yaptigi açiklamada;

"Yilmaz Özdil bir gün bile bizi dinlemedi. Davetimize icabet edip dernek genel merkezine gelmedi. Bize bir telefon açip soru sormadi. Kolay olani seçti, yargisiz infaz yapmaya devam etti. Bu kazandigimiz tazminatla dünyada yokluk ve sikinti çeken mazlumlarin yaralarini sarmaya devam edecegiz. 25 yildir oldugu gibi“ dedi.