SPORCULARA HER AY HARÇLIK VERILECEK!

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu açiklama yaparak, 8 bin sporcuya her ay harçlik verilecegini bildirdi.

Ekonomi 25.05.2021 13:07:42 0
SPORCULARA HER AY HARÇLIK VERILECEK!

Gençlik ve Spor Bakanligi, olimpik ve paralimpik sporcu yetistirilmesi hakkinda yeni bir yönetmelik yayinladi.

Yönetmelige göre, Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan, yaz ve kis olimpiyat oyunlarina hazirlanmak amaciyla olimpik ve paralimpik spor dallarinda 8 bin sporcu yetistirilecek.

Yetistirilecek sporcularin beslenme, barinama ve yol giderleri Bakanlik tarafindan karsilanacak. Ayrica bu sporculara asgari ücretin net tutarini geçmemek üzere; yas gruplari, brans farkliliklari, sporcularin karsilamasi gerek kisisel giderler gibi hususlar da dikkate alinarak, gerektiginden farkli tutarlarda belirleme yapilmak suretiyle her ay harçlik ödenecek.

Bu sporculardan, bir önceki olimpiyat ve paralimpik oyunlar ile dünya sampiyonasinda ilk 3'e girenlere verilecek harçlik miktari asgari ücretin net tutarinin iki katina kadar artirilabilecek. Bunlardan bir önceki olimpiyat ve paralimpik oyunlari ile dünya sampiyonasinda ilk 3 dereceye girenlere verilecek harçlik miktari asgari ücretin net tutarinin 2 katina kadar artirilabilecek.

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, spor dünyasi adina önemli bir düzenlemeyi daha hayata geçirdiklerine isaret etti.

"Ülkemizin sahip oldugu genç nüfus potansiyelini sonuna kadar kullanarak olimpik sporcu havuzumuzu olabildigince gelistirmek ve nihayetinde de daha fazla elit sporcu yetistirmenin gayreti içerisindeyiz."

"TÜM IMKANLARIMIZI SEFERBER ETTIK"

Bakan Kasapoglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in spora olan ilgisinin, sevgisinin herkesin malumu oldugunu, Cumhurbaskani Erdogan’in önderliginde sporda bir dönüsüm yasandigini belirtti.

"Bizler, sporcularimizin inancinin, motivasyonunun kirilmamasi adina devlet olarak, Bakanlik olarak tüm imkanlarimizi seferber ettik. Etmeye de devam edecegiz" (MYNET)



Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °