SSM 2021 Yili Ögrenme Programi Basliyor

SSM 2021 Yili Ögrenme Programi Basliyor

Sakip Sabanci Müzesi Ögrenme Programlari "Bir Disiplin Olarak Sanat Tarihi: Baslangicindan Ilk Büyük Ustalara”

Sabanci Üniversitesi Sakip Sabanci Müzesi’nin ilgiyle takip edilen yetiskinlere yönelik Ögrenme Programlari Ocak ayinda  “Bir Disiplin Olarak Sanat Tarihi: Baslangicindan Ilk Büyük Ustalara” baslikli seminerle devam ediyor.

Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden Prof. Dr. Usun Tükel’in anlatimiyla gerçeklestirilecek derslerde Ilkçagdan 20. yüzyila sanat tarihinin olusumu ve disiplin haline gelisinin kilometre taslari incelenecek.

 Ocak ayi boyunca her hafta cumartesi günü 14.00 – 16.00 saatleri arasinda çevrimiçi olarak gerçeklestirilecek ve toplamda 4 haftayi kapsayacak egitim programina katilmak isteyenler Sakip Sabanci Müzesi web sayfasindan kayit olabilecek.  

Prof. Dr. Usun Tükel

 1960’ta Istanbul’da dogdu. 1982’de Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Estetik ve Sanat Tarihi Kürsüsü’nden “Modern Heykel Sanatinda Brancusi’nin Yeri” baslikli lisans tezini vererek mezun oldu. 1984’te Istanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden “Avrupa Sanatinda Rengin Yeri ve Önemi” baslikli teziyle yüksek lisans derecesi aldi. 1990’da ayni bölümdeki doktora çalismasini, “Beyân-i Menâzil’in Resim Dili. Bir Yapisal Çözümleme” baslikli tezini vererek tamamladi. 2006’dan bu yana Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde profesör olarak görev yapmaktadir. AICA (Association Internationale des Critiques d’Art) Türkiye üyesi olan Tükel, arastirma ve yayinlarini çagdas sanat, ikonografi ve görsel göstergebilim alanlarinda sürdürmektedir. 2011’de TÜYAP Artist Sanat Fuari’ndan “Elestirmen Onur Ödülü” almistir.