Tarih: 02.06.2021 16:27

STAR RAFINERI' YE BIR BASARI BELGESI DAHA!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’nin en büyük endüstriyel holdingi olan SOCAR Türkiye’nin istiraklerinden STAR Rafineri, global ölçekte enerji mevzuatina uyumun sistematiklestirilmesi ve enerji verimliliginin artirilmasina katki saglanmasi hedefleriyle uluslararasi standardizasyonu öngören ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni aldi. Türkiye’de tek noktaya yapilan en büyük dogrudan yatirim olan STAR Rafineri, enerji risklerinin ve firsatlarinin etkin yönetimi yaninda küresel VAP (Verimlilik Artirici Projeler) basvurularina katilim için zorunluluk tasiyan ISO 50001 Belgesini alarak teknik ve operasyonel kalitesini bir kez daha ispatladi. Uluslararasi sertifikasyon kurulusu Bureau Veritas tarafindan 21-25 Aralik 2020 tarihleri arasinda gerçeklestirilen tetkikler sonucunda STAR Rafineri, ilk kez ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgelendirmesi’ne hak kazandi. SOCAR Türkiye istiraklerinden Petkim’in ayni sertifikasyon kapsaminda 2018 yilinda almis oldugu belge de yenilendi. 

Türkiye için stratejik ürünlerin üretimini gerçeklestiren ve Türkiye’nin islenmis petrol ürünü ihtiyacinin yaklasik yüzde 25’ini karsilayan STAR Rafineri, sahip oldugu bu önemli sertifikasyonla yüksek teknolojiyle donattigi altyapisi ve sürdürülebilir enerji arzina odaklanan operasyonel faaliyetlerindeki basarisini taçlandirdi.    

“ISO 50001 BELGELERIYLE SÜRDÜRÜLEBILIR VE VERIMLI ENERJI ARZINDA  YENI KAYNAKLAR YARATACAGIZ”

ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi kurulumu sürecinde yaptiklari çalismalar hakkinda bilgi veren SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya Is Birimi Baskani ve Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, “SOCAR Türkiye olarak tedarikten ürün satisina faaliyet zincirimizin her asamasinda verimli ve sürdürülebilir bir üretime odaklaniyor, bu kapsamdaki çalismalarimizi her geçen gün gelistirerek daha yenilikçi çözümler için çalisiyoruz. Sahip oldugumuz birikim, tecrübe ve iç kaynaklarimizla birlikte yeni yatirimlarimizdan dogan sinerjiyi, sürdürülebilir ve verimli bir enerji arzi için kullaniyoruz. Petkim’de yenilenen ve STAR Rafineri ile ilk kez aldigimiz ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgelerimizle sürdürülebilir üretim için yeni kaynaklar yaratarak verimli ve güvenli enerji arzinda hem sirketlerimiz hem ülkemiz adina fark yaratmaya devam edecegiz” açiklamasini yapti.  





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —