Süleyman Soylu açikladi! Ve koronavirüste korkulan oldu

Süleyman Soylu açikladi! Ve koronavirüste korkulan oldu

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Süleyman Soylu açikladi! Ve koronavirüste korkulan oldu

Koronavirüsün Türkiye'de görülmesi sonrasi resmen hayat durdu. Istanbul'dan tasraya gidenlerin virüsü oralara da tasimalarindan korkuluyordu. Içisleri Bakani Süleyman Soylu kötü haberi verdi. Soylu, Istanbul’dan tasraya gidenlerin virüsü yaymaya basladigini açikladi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, koronavirüs salgininin Türkiye'de yayilmasiyla ilgili olarak yaptigi açiklamada "Baslangiçta yurt disindan gelenler tehlike olusturuyordu. Devaminda Istanbul’dan tasraya gidenler virüsü yaymaya basladi" ifadelerini kullandi.

 Soylu, Istanbullulara kentten ayrilmamalari yönünde çagri yapti:Bir yere gitmeyin, oldugunuz yerde kalin

Dogu ve güneydoguda sorun var demisti

Soylu dört gün önceki açiklamasindaysa Istanbul, Izmir ve Ankara'da 'kentlerin çekildigini' ancak Dogu ve Güneydogu Anadolu’da 'sosyal izolasyonda sorun oldugunu' söylemisti.

Soylu ayrica 'Toplu tasimada yüzde 90'larin üzerinde bir azalma oldugunu' açikladi.Saglik Bakani Fahrettin Koca ise Istanbul'u 'evde tutamadiklarini' belirterek  "Anadolu’da büyük ölçüde saglaniyor ama Istanbul’u tutamiyoruz. Istanbul’u görüyorsunuz" demisti.

Türkiye'de koronavirüs

Türkiye’de koronavirüs nedeniyle simdiye kadar 131 kisi hayatini kaybederken, 9 bin 217 kisinin hastalandigini duyuruldu. Ancak virüs tasiyan kisilerin hangi illerde oldugu resmi makamlarca açiklanmiyor.

Yurt disindan getirilen binlerce kisi farkli illerdeki KYK yurtlarinda karantinaya alinirken, son olarak Çankiri, Sivas, Kütahya, Artvin, Gümüshane, Giresun, Yozgat, Van ve Çanakkale’deki bazi köyler de koronavirüs süphesiyle karantinaya alindi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °