"Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" Farkındalık İçin Pedal Çevirdi

"Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" Farkındalık İçin Pedal Çevirdi

Bu yıl 11'incisi düzenlenen "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu," iki ülke ve 200 şehirde aynı anda gerçekleşti. Kadınların bisiklet kullanımına dikkat çekmeyi amaçlayan bu etkinlik, şık elbiseleri ve topuklu ayakkabılarıyla sokaklarda pedal çeviren kadınlarla dolup taştı. Dünya Otomobilsiz Kentler Günü dolayısıyla dünya genelinde 32 ülkede 200 şehirde binlerce kadın, süsledikleri bisikletleriyle pedal çevirdi.

İzmir'de gerçekleştirilen "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"na yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Karşıyaka ilçesinde Zühtü Işıl Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, bisiklet turuna buradan başladı. Mavi Şehir Balıkçı Barınağı önünden dönüp, turu başladıkları meydanda tamamladılar. Etkinliği düzenleyen Sema Gür, tur sonrası yaptığı açıklamada, etkinliğin 32 ülkede ve 200 şehirde eş zamanlı gerçekleştirildiğini vurguladı.

Etkinliğin, 2013 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirildiğini belirten Gür, "İzmir'de bisikletlerimizle yaklaşık 200 kadın yola çıkarken 2022'de bu turun dünya genelinde büyük bir etkinliğe dönüşeceğini ve binlerce kadının ortak dileklerle bisikletleriyle yollarda olacağını hiç düşünmemiştik. Şimdi biz binlerce kadın olarak, pedallarımızın itici gücünü tüm topluma göstermek istiyoruz. Çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz," dedi.

Bu etkinlik, kadınların bisiklet kullanımının teşvik edilmesi ve sürdürülebilir ulaşımın önemine dikkat çekmek için dünya genelinde büyük bir dayanışma örneği oluşturdu. Bisikletlerin kirliliği azaltma, sağlıklı yaşam biçimini teşvik etme ve trafik sıkışıklığını azaltma potansiyelini vurgulayan bu etkinlik, toplumun daha yeşil ve temiz bir geleceğe doğru adımlar atmasına katkı sağladı.