Tahliye kararina Aslan ailesinden elestiri!

Tahliye kararina Aslan ailesinden elestiri!

Izmir'in Menemen ilçesinde Karsiyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bisiklet Takimi Sporcusu Zeynep Aslan'in (36) ölümüne neden olan tutuklu sanik kamyon sürücüsü Aycan Yörük'ün tahliyesine karar verildi.

Son Mühür'den  Zeynep Günay'in yaptigi habere göre;

Olay 14 Ekim 2020 tarihinde Menemen’de Aycan Yörük’ün kullandigi 35 AIM 602 plakali kamyon ile bisikletiyle antrenman yapan Karsiyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bisiklet Takimi sporcusu Zeynep Aslan’a çarpmasiyla gerçeklesti.

Kazadan sonra savcilik Menemen 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edilen iddianamede Aslan’a çarpan kamyon sürücüsü Aycan Yörük ile yol kenarinda park halinde olan 35 MFE 70 plakali kamyon sürücüsü Idris Karatas ve is makinesinin operatörü Mustafa Yaman sanik olarak mahkemede yer aldi.

SANIKLAR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDI

Kazaya sebep olan Aycan Yörük yolda çalisma olmasina ragmen hiçbir isaret tabelasinin olmadigini ayni zamanda aracini 10 kilometre hizla kullandigini belirtti. Sanik üzerine atilan suçlamalari kabul etmedigini ifade etti.

SOK EDEN TAHLIYE

Menemen 1. Asliye Ceza Mahkemesinde Zeynep Aslan davasinda saniklarin ifadesi alindi. Dava sonucu kazaya sebep olan sanik Aycan Yörük tüm incelemeler sonucunda tahliye oldu.

AVUKATI SON MÜHÜR GAZETESINE KONUSTU

Kazada hayatini kaybeden Zeynep Aslan’in avukati Cansu Koç Son Mühür’den muhabir Zeynep Günay’a davanin sonucunu anlatti: Savcinin ve bizim itirazlarimizla sorusturma asamasinda tutuklanan ve bugünkü durusmaya kadar tutuklulugu devam eden  Zeynep Aslan’a kamyonla çarparak ölümüne sebebiyet veren Aycan Yörük, maalesef bugünkü durusmada tahliye edilmistir. Isin en trajik kismi ise ölüme sebebiyet veren sanigin “bisiklet bana çarpti” savunmasidir. Diger 2 sanikta, yurt disi çikis yasagiyla tahliyesine karar verilen Aycan Yörük kadar kusurludur. Her 3 sanik da kusurlu olmasina ragmen tutuksuz yargilanmalari ölen bisikletçi Zeynep Aslan’in ailesi, bisiklet kullanicilari ve bizler için oldukça üzücüdür. Ülkemizde kullanimi oldukça yayginlasan bisiklet kullanicilarinin ve ölen Zeynep Aslan ailesinin üzüntülerini paylasiyor, “ Bilinçli Taksirle Ölüme Neden Olmak” suçundan yargilanan saniklar hakkinda gerek hukuki, gerek cezai yaptirimlarin üst sinirdan uygulanmasi ic¸in aile adina su¨recin takipc¸isi olmaya devam edecegimizi bildiriyoruz.

AILE: ZEYNEP ASLAN DAVASI OLMAKTAN ÇIKTI

Kaza sonucu hayatini kaybeden Zeynep Aslan’in ailesi ise tahliye karari sonrasi Son Mühür'e konustu: 

TAHLIYE VAHIM BIR KARAR

Dünya genelinde fosil yakitlara ve ulasim problemine alternatif çözümler üretilirken, ülkemizde bisikletin bu kadar degersiz oldugunu gösteren bu tahliye karari milyonlarca bisiklet tutkunu için aci verici nitelikte. Zeynep’in, Umut’un ve daha yüzlerce bisikletlinin hayatina neden olan sahislarin saliverilmesi, bisikletin yayginlasmasinin önünde büyük bir sorun.

PISKINLIGE RAGMEN TAHLIYE

Zeynep’in ölümüne neden olan sanik tüm trafik ve insani kurallari hiçe sayarak bu eylemi gerçeklestirdi. Kusurlari tüm bilirkisi raporlarinda ve olay yeri tutanaklarinda açikça belirtildi. Ona ragmen Durusma sirasinda “bisiklet geldi bana çarpti” dedi. Bu sözün üstüne tahliye edildi. Söyleyecek söz bulamiyorum. Kelimelerle anlatilamaz bu ayip.

ADALET HER YERDE LAZIM

Ülkemizde adalet sistemi ne yazik ki kanser olmus durumda. Cezalar caydirici olmaktan ziyade tesvik edici. Bir çok insan bize “demek ki düsmanlik duydugun bir insani trafik kazasi ile öldürebilirsin, 2 ay yatip çakarsin” seklinde saskinliklarini ifade ediyor. Haklilar. Verilen tahliye kararlarina bakinca sonuç maalesef bu. Oysa o aramizdan ayrilan degerli insanlar ne emeklerle o günlere geldi.

ZEYNEP ASLAN DAVASI OLMAKTAN ÇIKTI

Daha önce de kamu oyundan destek istemistik. Bu karar sonrasi artik bu dava Zeynep’in davasi degil, tüm bisikletlilerin, tüm çocuklarin, tüm kadinlarin, tüm kuryelerin, kisacasi aslinda her bir bireyin davasi. Çünkü adalet bir gün hepimize lazim olacak. O kutsal bir ana gibi, baba gibi olmali. Bizi kalbimizden yaralamamali. 6 Mayis tarihindeki durusmaya genis katilim için kamuoyundan destek bekliyoruz. Birlik olma zamani. Umut Gündüz'ün katili sarhos. Nurican'in katili idrarinda uyusturucu bulundu Zeynep'in katili ben yolumda giderken  bisikletli gelip bana çarpti diyor ve hepsi aramizda dolasiyor..