Tahran'da "Koronavirüsün Kültürel Mirasa Etkileri” Konusuldu

Tahran'da gerçeklestirilen sempozyumda koronavirüsün kültürel miras alanini nasil etkiledigi konusuluyor.

Gündem 18.02.2021 10:31:09 0
Tahran

Iran Kültürel Miras ve Turizm Bakanligina bagli arastirma enstitülerinin Iran'daki çesitli arastirma kurumlari ve basta Tahran Yunus Emre Enstitüsü olmak üzere uluslararasi is birlikleriyle organize ettigi “Covid-19’un Kültürel Mirasa Etkileri” baslikli iki gün sürecek uluslararasi sempozyum 17 Subat 2021 Çarsamba günü Tahran’da basladi. Bu bilimsel sempozyuma, Iran Kültür ve Islamî Irsad Bakanligi basta olmak üzere Beseri Bilimler ve Kültür Arastirmalari Merkezi, Kültür, Sanat ve Iletisim Arastirmalari Merkezi, Bütçe ve Planlama Kurumu, Sehit Behesti Üniversitesi, ECO Kültür Merkezi ve Tahran Yunus Emre Enstitüsü gibi önemli kurumlardan konusmacilar katildi.

Sempozyumun açilis programinda Iran Kültürel Miras ve Turizm Bakani Ali Asghar Mounesan da katilimcilar arasindaydi. Açilis seremonisinde konusan Tahran YEE Müdürü Abdullah Yegin, Yunus Emre Enstitüsünün salginin ilk aylarindan itibaren hayata geçirdigi “Covidoscope - Salginin Sanatsal Ifadeleri” projesini tanitmakla birlikte, dünyaya “insan”in sesini duyurmanin, özdeki birlik ve güzelligi fark ettirmek için çalismalar yapilmasinin ve insanlarin ortak bir tecrübeye karsi nasil benzer tepkiler, duygular besledigini göstererek insanlarin dayanisma ve birlik duygusunu pekistirmenin toplumdaki önemine ve degerine degindi.

Toplamda 20 farkli oturumun gerçeklesecegi sempozyuma farkli disiplinlerden 78 akademisyen ve bilim insani katiliyor. Oturum basliklari su sekilde: “Kültürel Miras ve Korona”, “Korona Çaginin Soyut Mirasi”, “Korona Çaginda Turizm”, “Korona’nin Tarihi ve Egitsel Yönleri”, “Korona’nin Toplumsal ve Kültürel Yönleri”, “Korona Çaginda Sanat”, “Korona Çaginda Dil ve Edebiyat”, “Korona Çaginda Iran Geleneklerinin Dinamigi”, “Korona Çaginda Gösteri”, “Korona Çaginda Medya, Basin ve Yayin”, “Korona, Soyut Miras ve Tarih”, “Korona, Kültür ve Geleneksel Sanatlar”, “Korona ve Turizm”, “Korona ve Kutsal Mekan Ziyareti Kültürü”, “Korona ve Toplumsal Ortamlar”, “Toplumsal ve Kültürel Yönler”, “Korona ve Restorasyon”, “Antropoloji Açisindan Korona”, “Korona Çaginda Turizm ve Geleneksel Sanatlar”, “Toplumsal Yönler”.

17 Subat 2021 Çarsamba günü Tahran’da baslayan bu bilimsel sempozyum, 18 Subat Persembe aksami “Covid-19’un Kültürel Mirasa Etkileri”nin toplumsal yönlerini degerlendirerek son bulacak.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °