Tarih: 29.03.2022 12:44

TAM BURSLU EGITIM IÇIN DARÜSSAFAKA GIRIS SINAVI 29 MAYIS'TA

Facebook Twitter Linked-in


 1863 yilinda maddi durumu okumaya elverissiz çocuklarin egitimine destek olmak amaciyla, bes Osmanli aydini tarafindan kurulan ve 159 yillik tarihinde binlerce ögrencinin hayatina dokunan Türkiye'nin egitim alanindaki ilk sivil toplum kurulusu olan Darüssafaka Cemiyeti, kuruldugu günden bu yana “egitimde firsat esitligi” misyonuyla binlerce çocugun hayatini degistirmeye devam ediyor. 

Annesi veya babasi hayatta olmayan, maddi olanaklari yetersiz, yetenekli çocuklara tam burslu, yatili ve nitelikli egitim firsati taniyan Darüssafaka Egitim Kurumlari’nin 2022 yili giris sinavi, 29 Mayis Pazar günü saat 11.00'de Türkiye'nin 31 ilinde düzenlenecek. Her yil sinavi kazanan ögrencilerin basta egitim olmak üzere saglik, beslenme, barinma, giyim gibi tüm gereksinimlerinin karsilandigi Darüssafaka Egitim Kurumlari mezunu ögrenciler; Ingilizce bilen, bilgisayar kullanabilen, bir müzik aleti çalabilen, spor yapan, 21 yüzyil yetkinliklerine sahip, akademik olarak güçlü, entelektüel merak kazanmis gençler olarak üniversiteye basliyor. Darüssafaka, mezunlarina üniversite egitimleri süresince de burs destegini sürdürüyor.

36 IZMIRLI ÖGRENCI DARÜSSAFAKA'DA OKUYOR

Türkiye’nin en köklü kurumlarindan Darüssafaka Egitim Kurumlari’nda Izmir’den 36 ögrenci egitim aliyor. Bu yil da 31 ilde gerçeklestirilecek olan Darüssafaka Giris Sinavi; Adana, Afyonkarahisar, Agri, Ankara, Antalya, Balikesir, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakir, Erzurum, Eskisehir, Gaziantep, Hatay, Istanbul, Izmir, Karabük, Kars, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sivas, Siirt, Sanliurfa, Tekirdag, Trabzon ve Van’da gerçeklestirilecek. Sinava Türkiye’nin her ilinden basvuru kabul edilecek; söz konusu 31 il disindan sinava katilacak, maddi durumu elverissiz ögrenci ve velilerinin en yakin sinav merkezine gelmek için yapacaklari ulasim masrafina ise Darüssafaka Cemiyeti tarafindan destek verilecek. 


SINAVA SON BASVURU TARIHI: 23 MAYIS 2022

 Darüssafaka Egitim Kurumlari sinavina ilkokul 4. sinif ögrencileri katilabilecek. Sinavda basarili olan, mali durum arastirmasi ve saglik kurulu kontrolünden geçen ögrenciler ortaokuldan üniversiteye kadar tam burslu kolej egitimi alma hakki elde edecek.

Sinava katilmak isteyen adaylarin basvuru evraklarini, Darüssafaka Ortaokulu’na 23 Mayis 2022 Pazartesi gününe kadar elden veya posta yoluyla ulastirmasi gerekiyor. Sinavda basarili olan ögrenciler, mali durum arastirmasi ve saglik kurulu kontrolünün ardindan ortaokuldan üniversiteye kadar tam burslu nitelikli egitim alma hakki elde edecek.


DARÜSSAFAKA GIRIS SINAVI BASVURU SARTLARI

Ögrencinin,

T.C. vatandasi olmasi

Annesinin ve/veya babasinin hayatta olmamasi

Ailesinin maddi durumunun kolej düzeyinde egitim almasina yeterli olmamasi

2011 ya da daha sonraki yillarda dogmus olmasi (Yas düzeltmesi geçersizdir.)

2021-2022 egitim-ögretim yilinda ilkokul 4. sinif ögrencisi olmasi

Adayin okumakta oldugu ilkokul müdürlügünden alinacak ve “ilkokul 4. sinif ögrencisi oldugunu gösterir imzali ve mühürlü belge” (Okul karnesi kabul edilmez.)

Nüfus cüzdani fotokopisi

Vukuatli aile nüfus kaydi örnegi (Suret, fotokopi, muhtar belgesi, ölüm tutanagi kabul edilmez.)

Adayin iki (2) adet yeni çekilmis vesikalik fotografi

Basvuru Formu (doldurulmus) 

Aday kaydi için basvurular 3 Ocak 2022'den itibaren online olarak yapilabilir.

Basvuru için gerekli belgelerin Darüssafaka Ortaokulu'na postayla ulastirilmasi zorunludur.



Darüssafaka Hakkinda

Türkiye’nin egitim alanindaki ilk sivil toplum kurulusu olan Darüssafaka Cemiyeti, annesi veya babasi hayatta olmayan, maddi olanaklari yetersiz ve yetenekli ögrencilere kaliteli egitim olanagi taniyarak onlarin yasamlarini degistiriyor. “Egitimde firsat esitligi” misyonuyla 1863 yilindan bu yana çalisan Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocugun Darüssafaka Egitim Kurumlari’nda çagdas kosullarda okumasini ve yüksekögrenimleri esnasinda burs almalarini sagladi. Tarihi boyunca ülkenin gelisiminin bireylerin gelismesine paralel olacagi ilkesi ile hareket eden ve “egitimle degisen yasamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yasinda ailelerinden emanet aldigi çocuklarin; Atatürk ilkelerine bagli, yasam boyu ögrenen, arastiran, sorgulayan, çagdas, özgüvenli ve topluma karsi sorumlu bireyler olarak yetismesini sagliyor. 

Bugün Türkiye’nin dört bir yanindan sinavla belirlenen 1000’e yakin ögrenci, Istanbul Maslak’taki Darüssafaka Egitim Kurumlari’nda 8 yil boyunca tam burslu ve yatili okuyor. Yabanci dil agirlikli kaliteli bir egitim sürecinden geçen ögrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanimli bireyler olarak yetisiyor.

2015 yilinda Birlesmis Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafindan Özel Danismanlik Statüsü’ne layik görülen Darüssafaka Cemiyeti, yine Birlesmis Milletler’in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact üyesidir. 2013 yilinda kurumsal yönetim derecelendirme çalismasi yaptirarak yönetiminin seffafligini, hesap verebilirligini ve sürdürülebilirligini belgeleyen ilk sivil toplum kurulusu olan Darüssafaka Cemiyeti, 2018 yilinda notunu 9,50'ye, 2019’da 9.54’e, 2020’de 9,66’ya, 2021 yilinda ise 9,74’e yükseltmistir.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —