Tarih: 16.05.2021 11:37

'TAM KAPANMA' SABAH 05.00'DA BITIYOR, YA SONRASI?

Facebook Twitter Linked-in

KADEMELI NORMALLESME DÖNEMINDE UYGULANACAK YENI YASAK VE KARARLAR SÖYLE

- Genelgeye göre, 17 Mayis Pazartesi saat 05.00'ten 1 Haziran Sali günü saat 05.00'e kadar kademeli normallesme dönemi tedbirleri uygulanacak.

- Kademeli normallesme döneminde hafta içi 21.00-05.00, hafta sonlari ise cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokaga çikma kisitlamasi uygulanacak.

- Kademeli normallesme döneminde, 65 yas ve üzeri yurttaslardan iki doz Kovid-19 asisini yaptirmis olanlar ile 18 yas altindakiler için sokaga çikma kisitlamasi olmayacak.

- Kademeli normallesme döneminde sokaga çikma kisitlamasi uygulanmayan süre ve günlerde sehirlerarasi seyahat serbest olacak.

Zorunlu Hal Sayilacak Durumlar

- Tedavi oldugu hastaneden taburcu olup asil ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alinmis doktor randevusu/kontrolü olan,

- Kendisi veya esinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakinina ya da kardesine refakat edecek olan (en fazla 2 kisi),

-  Bulundugu sehre son 5 gün içerisinde gelmis olmakla beraber kalacak yeri olmayip ikamet ettikleri yerlesim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldigini yolculuk bileti, geldigi araç plakasi, seyahatini gösteren baskaca belge, bilgi ile ibraz edenler),

- ÖSYM tarafindan ilan edilmis merkezi sinavlara katilacak olan,

- Askerlik hizmetini tamamlayarak yerlesim yerlerine dönmek isteyen,

-  Özel veya kamudan günlü sözlesmeye davet yazisi olan,

- Ceza infaz kurumlarindan saliverilen, kisilerin zorunlu hali bulundugu kabul edilecektir. 

- Kademeli normallesme döneminde yeme içme yerleri hafta içi 07.00-20.00 arasinda gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 arasinda ise sadece paket servis olarak hizmet verecek.

- 17 Mayis - 1 Haziran arasinda, kahvehane, çay bahçesi, sinema salonu, hali saha, internet kafe, yüzme havuzu ve spor salonlari kapali kalmaya devam edecek.

- Kademeli normallesme döneminde alisveris merkezleri hafta içi 10.00-20.00 arasinda faaliyet gösterebilecek, hafta sonlari kapali olacak.

- Tam gün sokaga çikma kisitlamasi uygulanacak Cumartesi-Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemisçi ve tatlicilar 10.00-17.00 saatleri arasinda faaliyet gösterebilecek olup, yurttaslar zorunlu ihtiyaçlarinin karsilanmasi ile sinirli olmak ve araç kullanmamak sartiyla (engelli yurttaslar hariç) ikametlerine en yakin bakkal, market, manav, kasap, kuruyemisçi ve tatlicilara gidip gidebilecekler. 

- Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamindaki ürünler disinda elektronik esya, oyuncak, kirtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hirdavat, züccaciye vb. ürünlerin satisina tam gün sokaga çikma kisitlamasi uygulanacak olan hafta sonlarinda izin verilmeyecektir.

- Kademeli normallesme döneminde pazar yerleri hafta içi 07.00-19.00 arasinda açik olacak, hafta sonlari ise pazar yeri kurulmayacak.

- Kademeli normallesme döneminde kamu kurum ve kuruluslarinda esnek çalisma usulleri uygulanmaya devam edilecek, mesai saatleri 10.00-16.00 olarak uygulanacak.

- Kresler ve anaokullari, 17 Mayis-1 Haziran 2021 arasinda uygulanacak kademeli normallesme döneminde faaliyetlerine devam edebilecek.

- Kademeli normallesme döneminde evlendirme islemleri yapilabilecek, nikah ve nikah merasimi seklindeki dügünler ile nisan ve kina gibi etkinlikler düzenlenemeyecek.

- Kademeli normallesme döneminde, huzurevi, yasli bakimevi, rehabilitasyon merkezi ve çocukevleri gibi yerlerdeki ziyaretçi kisitlamasi 1 Haziran'a kadar sürecek.

- Kademeli normallesme döneminde 65 yas ve üzeri vatandaslar ile 18 yas altindakilerin sehir içi toplu tasima araçlarini kullanmalarina müsaade edilmeyecek.






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —