Tarih: 16.09.2021 14:35

TARIHI HELVACI KILIMLERINE ALIAGALI KADINLAR HAYAT VERECEK

Facebook Twitter Linked-in

Helvaci Mahallesi’nde kendine özgü dokumasiyla 500 yili askin bir geçmise sahip Helvaci Kilimi, ‘Helvaci Kilimi Dokuma Kurslari’yla Aliagali kadinlarin elinde yeniden hayat buluyor.

 

Dokuma özellikleriyle Anadolu cografyasinda özel bir yere sahip olan Tarihi Helvaci Kilimi’nin yasatilmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi için Aliaga Belediyesi, Izmir Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü, Izmir Ticaret Borsasi, Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Aliaga Ticaret Odasi ve S.S. Aliaga Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi arasinda geçtigimiz günlerde ortak protokol imzalandi. Protokol kapsaminda Aliaga Tüpras Halk Egitimi Merkezi tarafindan ‘Helvaci Kilim Dokuma Kurslari’ açilmasina karar verildi.

 

ISKUR DESTEKLI KURSLAR EKIM’DE BASLIYOR

S.S. Aliaga Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi koordinesinde, ISKUR destekli kurslar, Ekim ayinda baslayacak. Kurslara katilmak isteyen kadinlar 0533 431 7704 numarali telefonu arayarak hem detayli bilgiye ulasabiliyor hem de kurs için basvuru yapabiliyorlar.

 

HELVACI KILIMI AILE BÜTÇESINE DESTEK OLACAK

Kadinlar, kurslarda el emegi ile ürettikleri Helvaci Kilimlerini kendilerine tahsis edilen yerlerde satisa sunarak hem aile bütçelerine katki saglayacak hem de yöresel Helvaci Kilimini yasatarak gelecek nesillere ulastiracak.


 

EL EMEGI ÜRÜNLER CRAFTISTANBUL’DA SERGILENECEK

Tarihi Helvaci Kilimi ile ilgili uzun zamandir çalisma yaptiklarini, atölye çalismalarini ise Aliaga Belediyesi Ulas Bayam Açik Hava Tiyatrosu’nda gerçeklestirdiklerini belirten S.S. Aliaga Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi Baskani Berrin Argunhan, “Atölye çalismalarimizda kalemlik, nazarlik, çanta gibi üretimler yaparak kilimi günlük yasantimiza kazandiriyoruz. 31 Agustos 2021 tarihinde imzalanan ortak protokol kapsaminda, ISKUR’un da destekleriyle Ekim ayinda dokuma kursumuzu açacagiz. Aliaga Tüpras Halk Egitimi Müdürlügü ile açacagimiz kurslar sayesinde hem Helvaci Kilimi yasatilacak hem de kadinlarin aile bütçelerine destek saglanacak. Kurslarda elde edilen ürünleri Aliaga Belediyesi’nin kooperatifimize tahsis edecegi yerlerde satisa sunacagiz. Bugüne kadar atölye çalismalarimizda el emegi ile dokudugumuz ürünleri 6-10 Ekim tarihlerinde Istanbul’da düzenlenecek, geleneksel ve çagdas el sanatlarinin en üstün örneklerinin yer alacagi CRAFTISTANBUL El Sanatlari fuarinda sergileyecegiz. Helvaci Kilimini yasatacak projeye destek veren basta Aliaga Belediye Baskanimiz Serkan Acar olmak üzere tüm paydaslarimiza tesekkür ederiz” dedi.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —