TARIM BAKANLIGINDAN KINDER KARARI TOPLATILIYOR!

Ingiltere'de 60'in üzerinde çocukta Salmonella virüsü görüldü. Tarim ve Orman Bakanligi Gida ve Kontrol Genel Müdürlügü Ingiltere'de yasanan olay üzerine harekete geçti. Bakanlik, Avrupa Birligi'nin bildirdigi Kinder markali ürünlerin top

Gündem 22.04.2022 15:52:19 0
TARIM BAKANLIGINDAN KINDER KARARI TOPLATILIYOR!

Tarim ve Orman Bakanligi Gida ve Kontrol Genel Müdürlügü, salmonella bakterisine rastlanmasi nedeniyle Avrupa'da bazi ülkelerde Kinder marka ürünlerin toplatilmasinin ardindan, Türkiye'de harekete geçildi. Tarim ve Orman Bakanligi Gida ve Kontrol Genel Müdürlügü,  aldigi bir kararla Kinder marka ürünlerin ithalatinda salmonella analizi yapilmasi zorunlulugu getirmisti. Türkiye'de ikinci bir talimata kadar bu ürünlerin ithalatinda yüzde 100 salmonella analizi yapilacagi duyurulmustu. Tarim ve Orman Bakanligi'ndan bugün yapilan açiklamada, Kinder markali bazi ürünleri ürünlerle ilgili toplatilma karari aldiklarini duyurdu.

Kinder markali Schoko Bons ürününün iki partisi için toplatma karari aldigini bildirdi. Toplatilacak ürünlerin son tüketim tarihleri 08.07.2022 ve 15.07.2022 olarak açiklandi.

KINDER TÜRKIYE'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Kinder Türkiye'den de kararla ilgili açiklama yapildi.

Açiklamada, "Bakanlik tarafindan da belirtildigi üzere, Belçika menseili L329R03 ve L336R03 parti nolu Kinder Schoko-Bons ürünleri Avrupa Birligi'nden gelen bildirime istinaden tedbiren geri çagrilmaktadir. Bahse konu olan ürünlerin Ferrero Çikolata Türkiye tarafindan ithalati ve satisi yapilmamaktadir. Türkiye'de ithal edip satisa sundugumuz ürünlerimizin Bakanlik tarafindan yapilan analizlerle tüketim için güvenli olduklari teyit edilmistir. Geri çagirma kapsaminda olan bu ürünlerin, yurt disi yolcu beraberi veya farkli yollarla alinmis olma ihtimaline karsin, tüketicilerimizden tedbir amaçli bu ürünleri tüketmemeleri, her türlü soru ve önerileri için adresinden, Ferrero Türkiye tüketici hattindan bize ulasabileceklerini saygi ile kamuoyu ile paylasiriz" denildi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °