TARIM KREDI KOOPERATIFI KINIK'TAN KOYUN, KEÇI VE INEK SÜTÜ ALIMI YAPACAK

TARIM KREDI KOOPERATIFI KINIK

TARIM KREDI KOOPERATIFI KINIK'TAN KOYUN, KEÇI VE INEK SÜTÜ ALIMI YAPACAK

Kinik Belediye Baskani Sadik Dogruer, Tarim Kredi Kooperatiflerinin Kinik’tan koyun, keçi ve inek sütü alacagini belirtirken Kinik Belediyesi’nin de destekledi proje ile Kinik’ta yetistirici elinde süt fiyatlarinin yüzde 30’a yakin deger kazanacaginin müjdesini verdi.

Kinik ilçe sinirlari içinde faaliyet yürüten Poyracik Tarim Kredi Kooperatifi, Kinik’ta koyun, keçi ve inek sütü alimi yapacak. Kinik Belediyesinin de tam destek verdigi proje ile yetistiricinin ürünü yüzde 30’a yakin deger kazanacak.

Kinik’in 29 mahallesinin tamamindan süt alinacagi bilgisini veren Baskan Dogruer: “ Kinik’ta yasayan ve geçmisten bugüne süt nakliyesinde deneyimli kisilerce yetistiricinin sütü bu süt toplama merkezinde toplanacak. Süt toplama merkezlerinden her gün Tarim Kredi Firmasi tarafindan süt alinarak isleme tesisine ulastirilacak. Kinikli üreticileri sütü burada peynire dönüserek Tarim Kredi Kooperatiflerinin marketlerinde satilacaktir” dedi.

Sözlesme ile 1 yili garanti altinda

Kinik’ta sütünü satmak isteyen üreticilerin Poyracik Tarim Kredi Kooperatifi ile sözlesmesi imzalayarak 1 yil boyunca sütünün satisi noktasinda da kendini garanti altina almasinin çiftçi lehine bir gelisme olduguna dikkat çeken Kinik Belediye Baskani Sadik Dogruer: “Üretici önce Poyracik Tarim Kredi Kooperatifine gidip sözlesme imzalayacak. Her ay sonunda üreticiden alinan süt miktari üzerinden Poyracik Tarim Kredi Kooperatifi müstahsil kesip yine ödemesini Poyracik Tarim Kredi Kooperatifi yapacaktir” dedi.