Tarih: 28.03.2021 13:47

TARIM ORMAN BAKANLIGI VE IHRACATÇI EL ELE

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’nin yillik 50 milyon tonu asan taze meyve sebze üretiminde ihracatin payini arttirmak isteyen Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi (EYMSIB), Tarim ve Orman Bakanligi’nin destegini aldi. 2020 yilini 1 milyar 40 milyon dolarlik ihracatla geride birakan EYMSIB, Ankara’dan aldigi destekle 2021 yili için 1 milyar 200 milyon dolar hedef ortaya koydu. 

Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu, Ankara’da Tarim ve Orman Bakan Yardimcilari Ayse Aysin Isikgece ve Mehmet Hadi Tunç ile bir araya geldi. Ziyarette, insan sagligina uygun, kalintisiz meyve sebze üretilmesi için Tarim ve Orman Bakanligi ile Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi’nin yeni bir projeyi hayata geçirmesi fikri benimsendi. 


Ankara’da ilk ziyaret Ceyda Bölünmez Çankiri’ya 

Ankara temaslarina AK Parti Izmir Milletvekili ve Disisleri Komisyonu Üyesi Sayin Ceyda Bölünmez Çankiri’yi ziyaret ederek baslayan Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu, Söz konusu ziyarette Izmir ve Ege Bölgesi ihracatinin arttirilmasina yönelik çalismalar hakkinda bilgi alisverisinde bulundu.

Heyet tarafindan daha sonra Sayin Ceyda Bölünmez Çankiri baskanliginda Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Sayin Ayse Aysin Isikgece’ye makaminda ziyaret gerçeklestirildi ve yas meyve ve meyve sebze mamulleri ihracatina iliskin sorun ve çözüm önerileri degerlendirildi.

Heyet tarafindan son olarak Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Mehmet Hadi Tunç’a makaminda ziyaret gerçeklestirildi ve sektörün daha ileri gitmesi adina birlikte atilacak adimlar ile ilgili görüs alisverisi yapildi. 

Uçak; “Pandemiye ragmen hem iç piyasaya, hem ihracata yetistik”

Ziyaretlerde, Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi’nin 2020 yili performansi hakkinda bilgi veren Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi Baskani Hayrettin Uçak, pandemi döneminde 7 gün 24 saat çalisarak, hem Türkiye’nin gida talebini karsiladiklarini, hem de ihracatta yüzde 17’lik artisla 1 milyar 40 milyon dolarlik rekor ihracata imza attiklarini dile getirdi. 

Ankara temaslarinin çok olumlu geçtiginin altini çizen Baskan Uçak, “Sayin Izmir Milletvekilimiz Ceyda Bölünmez Çankiri her zaman üreticilerimiz ve ihracatçilarimizin yaninda olmus ve bizden desteklerini esirgememistir, bugün de bizlere sicak ev sahipligi için Birligimiz adina tesekkür ediyorum. Tarim ve Orman Bakan Yardimcilarimiz Ayse Aysin Isikgece ve Mehmet Hadi Tunç ile de ihracatimizin artirilmasi için fikir alisverisinde bulunduk ve yapici çözüm önerileri ile sektör sorunlarina isik tuttular. Hem vatandaslarimizin, hem ihracat yaptigimiz pazarlarin talebi kalintisiz taze meyve sebze. Bu hedefe ulasmak için Tarim ve Orman Bakanligi ile önümüzdeki süreçte ortak bir projeyi hayata geçirmek için görüs birligi olustu. Tarim ve Orman Bakanligimiza üretici ve ihracatçilarimiza verdikleri destek ve yapici yaklasimlari için sükranlarimi sunuyorum. Ankara’dan aldigimiz güçle 2021 yilinda 1 milyar 200 milyon dolar ihracat rakamina ulasacagimiza tüm kalbimle inaniyorum” dedi.

Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi’nin Ankara temaslarina; Yönetim Kurulu Baskani Hayrettin Uçak, Yönetim Kurulu Baskan Yardimcilari Murat Ödül ve Cengiz Balik, Yönetim Kurulu Üyeleri Sadik Demircan, Ata Özdemir ve Martin Sanford ile Ege Ihracatçi Birlikleri çalisanlari Gökay Çelikli ve Burcu Kurnaz’dan olusan heyet katildi. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —