Tarim ve Gida Etigi Kongresi'nde Geri Sayim Basladi

Tarim ve Gida Etigi Kongresi

Tarim ve Gida Etigi Dernegi (TARGET) tarafindan düzenlenecek olan 3. Uluslararasi Tarim ve Gida Etigi Kongresi'nde çalismalar tamamlandi. 05-06 Kasim 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçeklesecek Kongre'de geri sayim basladi.

Tarim ve Gida Etigi Dernegi (TARGET) tarafindan düzenlenecek olan 3. Uluslararasi Tarim ve Gida Etigi Kongresi’nde çalismalar tamamlandi. 05-06 Kasim 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçeklesecek Kongre’de geri sayim basladi. Pandemi kosullari nedeniyle çevrimiçi kongre deneyimi yasayacaklarini ifade eden TARGET Yönetim Kurulu ve Kongre Baskani Prof. Dr. Cemal Talug, “Uzun süredir hazirlandigimiz Kongre’de ülkemizden ve dünyanin pek çok kösesinden, tarim ve gida etigi konusunda düsünce üreten, bu konuda duyarlilik gösterenlerle uzaktan da olsa birlikte olacagimiz için coskulu, heyecanli ve umutluyuz. Bize gelen geribildirimlerden Kongre’ye ilginin yogun olacagini öngörebiliyoruz” dedi.


Kongre, iki gün boyunca paralel oturumlar seklinde iki ayri salonda gerçeklesecek. Ingilizce ve Türkçe sunumlarin oldugu Salon 1’de aninda iki dilde çeviri yapilacak. Kongre’ye dinleyici olarak katilmak ücretsiz. Kongrenin web sitesinde yer alan kayit formunu doldurup kayit olan herkesin elektronik posta adresine kongrenin ZOOM linki otomatik olarak iletiliyor. Oturumlar youtube üzerinden TARGET online ve TARGET ONLINE2 kanallarindan  canli olarak izlenebilecek. 

Kongre programina http://targetcongress.org/ adresinden ulasilabilecegini belirten Prof. Dr. Talug Dr. Talug kongreye uluslararasi pek çok kurumun akademik destek verdigini vurguladi. Kongre, Avrupa Tarim ve Gida Etigi Birligi (EurSafe)’in önceki baskani ve Asya Pasifik Gida Etigi Grubu’nun öncüsü Prof. Dr. Matthias Kaiser’in ''2045'in Olagandisi Toplumu mu?” baslikli açilis konferansi ile baslayacak. EurSafe’in simdiki baskani ve baskan yardimcisi da çagrili konusmacilar arasinda yer aliyor.

Iklim krizinden, iklim adaletsizligine, yeni bir tarim ve gida sisteminden kadim bilgilerin önemine ve yerel mutfaklarin degerine, hayvan refahindan su politikalarina kadar pek çok konuda çagrili konusma ve panel tartismalarinin yer aldigi programda 30’dan fazla sözlü bildiri ve arastirma sunulacak. Konusmacilar arasinda; tarim ve gida alaninda önemli çalismalar yapan STK’larin temsilcileri, gida hakki, gida politikalari alanlarinda ve bilime dayali, etik degerleri sahiplenen gelecegin tarim ve gida sisteminin insasina aktif olarak katilan düsün insanlari yer aliyor. Uluslararasi uzmanlarin ve duayen isimlerin yaninda, ülkemizden pek çok degerli arastirmaci ve bilim insaninin sunumlariyla yogun bir programin izleyicileri bekledigini dile getiren Prof. Dr. Cemal Talug sözlerini, “Pek çok konusmaci ile iki gün boyunca, tarim ve gida etigi alanindaki tartismalari, güncel konulari ve gelecek beklentilerini konusacagimiz Kongremize bu konulara ilgi duyan herkesi davet ediyoruz” diyerek tamamladi.