Tarim ve Hayvancilik Sektörüne Türk Imzasi

Tarim ve Hayvancilik Sektörüne Türk Imzasi

Gündem 28.12.2020 06:06:49 0
Tarim ve Hayvancilik Sektörüne Türk Imzasi

Cografi kosullari ve strateji konumu ile Türkiye, tarim ve hayvancilik sektörünün güçlü ülkelerinin basinda yer aliyor. Ilerleyen teknolojisiyle gerek tarimda gerekse hayvancilikta verimin artmasi için gelistirilen ekipman ve malzeme ihracatini da her yil arttiran ülkemizde son açiklanan rakamlara göre; tarim makinalari sektöründe 2019 yili ihracatinin, 2018 yili seviyesine göre yüzde 37 artarak 137 milyon dolar seviyesine ulastigi gözlemlendi. Bu kapsamda Sali günü baslayan ve Cumartesi aksamina kadar sürecek Tüyap Bursa Tarim ve Hayvancilik Fuarlari’nda sergilenen yerli tarim ve hayvancilik ekipmanlari, sektör satislarini arttirarak hem ülke ekonomisine hem de ülke ihracatina katki saglayacak.

Tarim ve hayvancilik sektörünün kitalararasi bulusmasi BURTARIM 2019 Bursa 17. Uluslararasi Tarim, Tohumculuk, Fidancilik ve Süt Endüstrisi Fuari ile BURSA 12. Uluslararasi Hayvancilik ve Ekipmanlari Fuari, Tüyap Bursa Uluslararasi Fuar ve Kongre Merkezi’nde Sali günü basladi. 250 bin ziyaretçi hedefi ile kapilarini açan fuarda, zeytin hasat makinasindan, sagim teknolojilerine, traktörlerden günes enerjili tarimsal sulama sistemlerine kadar birçok ürün sergileniyor.

Sulama Suyunuz Günesten

Günes enerjisi, konutlarin yani sira tarim ve sanayide de gelisen bir elektirik kaynagi olarak dikkat çekiyor. Tarimsal sulamada da gelisen bir alternatif olan günes enerjisi ile birçok üründe sebeke elektrigine ihtiyaç duymadan tarim yapmak mümkün. Sulamada kullanilan günes enerjisi sistemleri enerji verimliligi saglarken, geleneksel sulama yöntemlerine de son veriyor.

10 Kisinin Yapacagi Isi Yapiyor

Yerli üretim olan zeytin hasat makinalari ziyaretçilerin ilgi odagi oldu. Yurt disinda üretilen ürünlerle ayni kalite standartlarinda olan makinalar, fuarda daha uygun fiyata satiliyor. 10 kisinin yapacagi bir isi tek basina yapan ekipman az kisiyle yüksek verimlilik sagliyor.

Uydu Destekli Traktör

Genis ürün yelpazesi ile dikkatleri üzerine çeken fuarda son teknoloji traktörler büyük ilgi gördü. Özellikle uydu destekli traktör ziyaretçilerin gözdesi oldu. Traktör, tarlanin konumunu uydu üzerinden tanimlarken sistemden gelen komutlara göre hareket ediyor. Böylece günün her saati çalisma imkani saglarken, tarlada en yüksek verime ulasiyor.

Sagim Makinalari Teknolojisi

Sütlerin hayvana zarar vermeden sagilmasini saglayan ‘Sagim Makinalari’ sütlerin daha hijyenik olmasini sagliyor. Geleneksel yöntemler ile sagim islemi gerçeklestirilirken hayvana zarar verme orani yükseliyor, bu makinalar ile ise masaj yapilarak hayvanin rahatlamasi saglaniyor.

Ari Nesli Tehlikede!

Fuarda aricilik ile ilgili yüzde yüz yerli ürünlerde yer aliyor. Önceden yurt disindan ithal edilen ve fiyatlari yüksek olan ari yemleri artik Türkiye’de de üretiliyor. Verimli bir bal için arinin saglikli beslenmesinin sart oldugunu dile getiren üreticiler yerli üretimde kimyasal olmadigini da belirtti. Ayrica dünyadaki ari nüfusunu tehdit eden ve bal üretiminde önemli derecede düsüslere neden olan ari bitine çözüm de fuarda. Türkiye’de üretilen arilarin yemlerine gida takviyesi olarak katilan madde ile arilar daha saglikli ve uzun yasarken, bal verimini de yükseliyor.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °