Tarim ve Orman Bakanligi'ndan hamsi avina iliskin yeni açiklama

Tarim ve Orman Bakanligi, Istanbul'un dogusu ve Kocaeli sinirlari içerisindeki alanin hamsi avciligina açildigini duyurdu.

Gündem 2.02.2021 20:09:21 0
Tarim ve Orman Bakanligi

Tarim ve Orman Bakanligi'ndan yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

Tarim ve Orman Bakanligi Balikçilik ve Su Ürünleri Genel Müdürlügü’nce daha önce iki defa kismi olarak durdurulan ticari amaçli hamsi avciligi yasagi son olarak, 7 Subat 2021 tarihine kadar uzatilmisti.

Yapilan yeni degerlendirmeler neticesinde hamsi avciligina kapali olan Istanbul’un dogusu ve Kocaeli sinirlari içerisinde kalan alan 7 Subat 2021 tarihini beklemeksizin avciliga açilmistir.

Balikçilik ve Su Ürünleri Genel Müdürlügümüzce yapilan gözlem ve denetimler ile arastirma kuruluslari tarafindan yürütülen izleme çalismalari sonucunda, Istanbul Bogazinin tamami ve Istanbul ili Sariyer Ilçesinin Kumköy Aslan Burnu’nun dogusundan Gürcistan sinirina kadar olan alanda hamsi avciligina 28 Ocak – 7 Subat 2021 tarihleri arasinda kisitlama getirilmisti.

Ancak bu kisitlama süreleri içerisinde yapilan yeni degerlendirmelerde; Istanbul ve Kocaeli illeri sinirlari içerisinde kalan karasularimizda, avlanilan hamsilerin boy uzunluklarinin avlanabilir limitler ölçüsünde ve et verimlerinin normal oldugu, diger illerimizde yapilan avciliklarda ise hamsilerin boy uzunluklarinin avlanilabilir limitin altinda kaldigi ve halen et verimlerinin de düsük oldugu tespit edilmistir.

Bu tespitler neticesinde;

Istanbul’un dogusu ve Kocaeli sinirlari içerisinde kalan alan, 7 Subat 2021 tarihini beklemeksizin, hamsi avciligina açilmistir.

Bakanligimizca denizlerimizde av sirasinda, avlanilan su ürünlerinin karaya çikarildiklari noktalarda, toptan ve perakende satis yerlerinde gerekli denetimler her zaman oldugu gibi bundan sonra da titizlikle yürütülecek, yasal boy limitinin altindaki baliklarin avlanilmasina ve satisina kesinlikle müsaade edilmeyecektir.(mynet)




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °