Tarih: 06.07.2022 11:01

Tarimsal Egitimde Yeni Dönemin Detaylari Açiklandi

Facebook Twitter Linked-in

Tarim ve Orman Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan Tarim, Hayvancilik ve Laboratuvar Hizmetleri alaninda Mesleki ve Teknik Egitim Is Birligi Protokolü’nün detaylari Izmir Il Tarim ve Orman Il Müdürlügünde gerçeklesen basin toplantisinda açiklandi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Özen ve Il Milli Egitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür tarafindan yapilan açiklamada Protokolün detaylari anlatilarak Izmir’de uygulanacak is ve islemler açiklandi.

Il Milli Egitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür “Bilginin en güçlü tarimsal girdi oldugu bilinciyle; özellikle gençlerin tarimda daha etkin ve verimli bir sekilde yer almasi için ülkemiz topraklarinda egitime entegre olmus, dogru bilgiyle bulusan ve dünya ile rekabet edebilen birey olmasini saglamayi hedefliyoruz. Gelecek Tarimda Tarimin Gelecegi Gençlerde yaklasimimizla gelecegimizi garanti altina almaya çalisiyoruz. Bu dogrultuda, Millî Egitim Bakanligi ile Tarim ve Orman Bakanligi güçlerini birlestirerek tarim, hayvan sagligi ve yetistiriciligi ve laboratuvar hizmetleri alanlarinda faaliyet gösteren tüm okullarda ögrenci ve ögretmenlerin yeterliliklerini artirarak tarim ve gida sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetistirmek amaciyla is birligi protokolü imzalamistir” dedi.


Izmir’de Protokol kapsaminda yer alan Bayindir Alparslan Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Kiraz Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Ödemis Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Ödemis Ovakent Çok Programli Anadolu Lisesi’nde is birligi içerisinde çalismalar ve egitim protokolü yürütülerek gençlerin tarim alaninda daha bilinçli ve profesyonel egitim alacagini belirten Yentür “Temel hedefimiz özellikle içinde bulundugumuz LGS tercih döneminde ögrencilerimizin bu okullari tercih etmelerini saglamak ve nitelikli bir ögrenci grubu olusturmaktir. Sürdürülebilir tarim, çevre ve güvenilir gida noktalarinda nitelikli ve bilgili gençler yetistirmek istiyoruz. Dünyada bu konuda söz sahibi olabilmek için bütün STK’lar, üniversiteler ve Tarim Orman Bakanligimizla is birligi içinde Izmir’in de bu alanda potansiyelini ortaya çikarmak istiyoruz. Tire’de ögrencilerimiz tereyagi üretiyor, çok yakin zamanda da kurdugumuz firinda ekmek üretimine baslayacagiz. Bu alanda Izmir’in hem tarimda hem hayvancilikta potansiyelinin çok yüksek oldugunu biliyoruz. Bu potansiyeli bilgiyle bulusturarak arttirmak istiyoruz” dedi.


“Tecrübemiz ve teknik destegimizle her zaman gençlerin yanindayiz”

Izmir Tarim ve Orman Il Müdürü Mustafa Özen ise; Izmir’in önemli bir tarim sehri oldugunu vurgulayarak sunlari söyledi: “Ülkemizin tarimina çok önemli katkilar saglayan bir il Izmir. Iki Bakanlik arasinda Haziran ayinda imzalanmis olan bu protokolle Izmir düzeyinde, Milli Egitim Müdürlügümüz ve Tarim Müdürlügümüz olarak, Milli Egitim Müdürlügümüz tarafindan belirlenmis okullarda ‘Tarimin Gelecegi Gençlerde’ anlayisi dogrusunda çalismalar yapacagiz. Bu gençleri tarimin gelecegini emanet edebilecegimiz kapasiteye ulastirmak için çalisacagiz. Tarimin gelecegi için gençlerin çok kiymetli oldugunu biliyoruz. Tercih döneminde gençlerimiz tercihlerini bu kapsamda yaparlarsa iki kurum amacina ulasma noktasinda gençlerinde destegini alarak basarili çalismalar yapar. Biz tecrübemiz ve teknik destegimizle her zaman gençlerin yanindayiz. Bugün belli sayida okulda baslayan bu çalisma biliyoruz ki sayisi artarak devam eder ve bizler hedefimize daha çok gençle yürürüz” dedi.

Açiklamalarin ardindan Il Müdürleri, Bakanliklar tarafindan hazirlanan is birligi protokolü imzaladi. Protokolle Izmir’de, tarim egitiminde yeni bir dönemin baslangici yapildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —