Tarih: 22.02.2021 16:18

Tarsus'taki 'Gizemli ev' Google haritalarina islendi

Facebook Twitter Linked-in

Ankara'da olusturulan 20 kisilik özel ekip tarafindan, MIT ve özel harekat polisleri gözetiminde Tarsus ilçesi 82 Evler Mahallesi'nde bir gecekonduda 13 Kasim 2016'da baslatilan kazi, 3 Kasim 2017'de sona erdi. Kazi yapan ekipler, malzemelerini toplayip, alandan ayrildi. Müze Müdürlügü yetkililerinin kazi alaninda yaptigi incelemenin ardindan yer teslimi gerçeklestirildi. St. Paul'ün Incili ve Kral Dakyanus'un hazinesinin arandigi da iddia edilen kaziyla ilgili uzmanlar tarafindan bir rapor hazirlanarak, Kültür ve Turizm Bakanligi Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügü'ne gönderildi.

82 Evler Mahallesi'nde 3'üncü derece arkeolojik SIT alaninda gerçeklestirilen kazi çalismalarina iliskin 2 Kasim 2017 tarihli uzman raporunda, kazi çalismalarinda 1 adet bronz sikke, kirik sütun parçasi, etütlük durumda seramik parçalari haricinde envanterlik nitelikte tasinir- tasinmaz kültür varligina rastlanmadigi vurgulandi.

Evde yapilan çalismalar gizemini korurken Google'in 'haritalar' hizmeti, günlerce konusulan evi 'gizemli ev' olarak isaretledi. Tarsus ilçe merkezinde olan ev, haritada arastirma yapan kisilerin dikkatini çekerken, vatandaslar evin haritalara islenmesinden memnun.

‘DAHA KOLAY BULUYORUZ’

Popüler hale gelen gizemli evi görmek isteyenlerin artik daha kolay bulacagini belirten Ilker Soyal, "Burayi merak edip gelenler oluyor. Çogu insan bulamiyor. Google haritalara isaretlenmesi ile vatandaslar daha kolay bulacak. Biz de merak ediyorduk. Haritalara girince direk eve getirdi" dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —