TEFECI OPERASYONUNDA IKI KISI TUTUKLANDI

TEFECI OPERASYONUNDA IKI KISI TUTUKLANDI

Menemen Emniyet Müdürlügü tarafindan yürütülen operasyonda Menemen'de tefecilik yaptigi iddia edilen M.D ve M.Z.B tutuklandi.

Menemen Emniyet Müdürlügü'nün yürüttügü operasyonda tefecilik yaparak 50 den fazla kisiyi magdur ettikleri gerekçesi ile M.D ile M.Z.B adli kisiler tutuklandi. Menemen’de Kasim Pasa Mahallesi ve Ahihidir Mahallelerinde en az 50 vatandasin magdur edildigi gelen bilgiler arasinda. Haksiz kazanç saglayarak en az 40 vatandasin müstakil evlerini ele geçirdikleri iddialari halk tarafindan dile getiriliyor. Menemen Ovasi’nda 30 civarinda tarlayi da bu sekilde ele geçirdikleri iddialar arasinda. Elde ettikleri kazançlarla Günerli Mahallesi'nde bir çiftlik ile tarlalarin sahipleri olduklari konusulanlar arasinda.

Konu ile ilgili gazetemizi arayan bir vatandas “ Özellikle iki bankada hesaplari var.(Hesaplar haber merkezimizde mevcut) bu hesaplardaki paralar üzerinden 20 yildir Menemenli vatandaslarin evini barkini ellerinden aldilar. Ilginç olan ise bu hesap numaralari kendi üzerine degil. Kiz kardeslerinin üzerine. Ancak hesaptan para çekme vekâleti almislar. Hesap baskasinin ama hesaptaki paralar M.D'nin.Burada dogru soru su bu kiz kardesler ev ekonomisine katki koymak için 75 lira karsiliginda ova da isçi olarak çalisiyorlar. Milyonlarca liralik banka hesaplari  olan biri niye böyle bir sey yapsin. Öte yandan ele geçirdikleri bu evleri ve tarlalari kendi üzerine almiyor. Ya kardesleri ya da çok güvendigi biri var onun üzerine aliyor. Kendisinde ise ne vergi verecek bir is yeri var. Ne de bu güne kadar çalistigi bir is yeri. Tek isi var insanlarini adeta kanini emmek. Bu iki banka hesaplarina bakildiginda her sey gün gibi görünecek. Para hareketliligi ve bu paralari vekâlet alarak kim çekmis. Ayan beyan her sey ortaya çikacak” seklinde iddialarini dile getirdi.

Magdurlardan Sikâyetler Devam Ediyor!

Faiz ile para verdikleri tespit edilen M.D. ve M.Z.B. hakkinda Menemen Cumhuriyet Bassavciligi'na  sikayetler gelmeye devam ediyor. Tefecilerin magdur ettigi vatandaslarin isimlerinin de yer aldigi defter ve ajandalara el koyuldu. Tefecilik faaliyetlerine yönelik sorusturmanin devam ettigi ögrenildi.