Tarih: 21.02.2021 10:24

Teksas'ta 'büyük felaket' ilan edildi!

Facebook Twitter Linked-in

CNN'in haberine göre, Beyaz Saray'dan yapilan açiklamada, Biden'in  "siddetli kis soguklarindan etkilenen bölgelerde kurtarma çalismalarina destek olmak için büyük felaket ilan ederek, eyalet ve yerel kurtarma çabalarini desteklemek için federal yardim emri verdigi" belirtildi.

Açiklamada, yardimin geçici konut ve ev onarimlari için hibeleri, düsük maliyetli kredileri, bireylerin ve isletme sahiplerinin felaketin etkilerinden kurtulmasina yardimci olacak diger programlari içerebilecegi vurgulandi.

Biden'in Teksas'ta "büyük felaket" ilan etmesiyle bölgeye yapilacak yardim faaliyetlerine daha fazla federal fon harcanmasinin önü açildi.

YAKLASIK 60 KISI HAYATINI KAYBETTI

Teksas basta olmak üzere birçok bölgeyi etkileyen siddetli kar ve buzlanma, olumsuz durumlarin yasanmasina neden olurken, asiri soguklar ve buna bagli kazalar nedeniyle su ana kadar yaklasik 60 kisi hayatini kaybetti.

Elektrik hizmetinin tekrar verilmeye baslandigi Teksas'ta yaklasik 80 bin kisinin elektrige erisimi bulunmazken, bölgede yaklasik 14 milyon kisi ise hala temiz suya erisimde zorluklarla karsilasiyor. Teksas'taki yerel kaynaklarda, son bir haftadir etkili olan sert kis sartlarinin 45 ila 50 milyar dolar hasara yol açtigi belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —