TESK BASKANI PALANDÖKEN "BU ZAMLAR ILE ESNAF SOKAKLARI AYDINLANMAZ”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar konfederasyonu Baskani Bendevi Palandöken, yeni yil ile birlikte dogalgaza,elektrige ve akaryakit ürünlerine gelen zamlar ile ilgili 'Bu zamlarin altindan esnafimizin kalkmasi mümkün degil. Bu zamlar ile esnafin isigi yanm

Gündem 3.01.2022 15:12:29 0
TESK BASKANI PALANDÖKEN "BU ZAMLAR ILE ESNAF SOKAKLARI AYDINLANMAZ”

Yeni yila girerken elektrik, dogalgaz ve yeniden degerleme orani ile zam gelen basta BAG-KUR olmak üzere A’dan Z’ye her kalemde piyasalarin olumsuz etkilenecegini belirten TESK Genel Baskani Bendevi Palandöken, “Bu zamlarin altindan esnafimizin kalkmasi mümkün degil. Bu zamlar ile esnafin isigi yanmaz, sokaklar aydinlanmaz çünkü vitrinin lambalarini söndürmek zorunda kalir. Bunlarin olmamasi için esnaf için özel tarife uygulanmali. Dolmus, taksi, kamyon ve minibüsler kontak açamaz, marsa basamaz. Onun için ÖTV ve KDV indirime gidilmeli” dedi.

“ESNAF BAGKUR PRIMINI ÖDEYEMEZ”

Elektrik, dogalgaz ve yüzde 36.2 lik yeniden degerleme oranina göre gelen diger zamlarin basta esnaf ve sanatkarlar olmak üzere her kesimi olumsuz etkileyecegini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel  Baskani Bendevi Palandöken, “Aralik ayi için açiklanan enflasyon orani yillik 36.08 artarak, beklentinin de üzerinde son 19 yilin en yüksek orani olarak kayitlara geçti. Bununla birlikte yeni yila yüksek zamlarla girilmesi basta esnafimiz olmak üzere tüm kesimleri olumsuz etkiledi. Zaten pandemide oldukça zor günler geçiren, BAG-KUR’unu, vergisini ve is yerinin kirasini ödeyemeyerek zor günler geçiren esnafimiz, bu zamlarin altindan kalkamaz. Hatta dolabini çalistiramaz, sokagi aydinlattigi vitrinlerinin lambalarini yakamayacak duruma gelir. Acilen esnafin bu durumu göz önüne alinarak zamlarda ve yeniden degerleme oranlarinda esneklige gidilmeli. Elektrik ve dogalgazda esnafa özel tarife uygulanmali” diye konustu.  


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °