TIP BAYRAMINDA SAGLIKÇILAR, SORUNLARI ÇÖZÜLMEDIGI IÇIN TEPKILIYDI.

TIP BAYRAMINDA SAGLIKÇILAR, SORUNLARI ÇÖZÜLMEDIGI IÇIN TEPKILIYDI.

Türk Saglik Sen Izmir 1 Nolu Sube Baskani Baris KOÇAK "LAF DEGIL, ICRAAT GÖRMEK ISTIYORUZ.."

 Baris KOÇAK, Tip Bayrami nedeniyle yaptigi basin açiklamasinda, sunlari ifade etti: 

"Pandemi döneminde bir kez daha önemi ortaya çikan saglik çalisanlari, her zaman oldugu gibi pandemi döneminde de çok büyük özveriler fedakarliklar göstermistir. 

Yurdumuzun en ücra köselerinde bile kendi canindan önce "Vatandasin sagligi" diyerek kar, çamur, sicak, soguk, dag, bayir, kent, kasaba demeden hizmet eden ve pandemi ile mücadelede dünya çapinda ki kanallarin bu fedakar ve özverili çalisan arkadaslarimizi belgesellestirmisken malesef bizler kendi memleketimizde hak ettigimiz degeri görememekteyiz. 1 Yil içerisinde 300'den fazla saglik sehidi verdik 100.000'den fazla saglik çalisani vatandasa sifa olurken kendileri hastalandi.

Fakat tüm bunlara ragmen, pandemi ile mücadelede hayatlarini kaybeden arkadaslarimizin sehit sayilmasi için illiyet bagi arandi. 

Adaletsiz ek ödeme sistemi yüzünden ücret uçurumu giderek büyüdü ve kimi yerlerde hiç bir ek ödeme yatirilmadi. 

3600 Ek gösterge sözü yillar önce verilmesine ragmen hala tutulmadi. Yipranma payi dedigimiz fiili hizmet zammi makul bir sekilde geriye dönük uygulanmadi. Sözlesmeli istihdam adi altinda, ayni isi yapan kisiler, farkli ücretler ve farkli özlük haklari uygulamalari devam etti.

Mobbing için hiç bir çözüm üretilmedi. Bizler hala siddete ugramakta ve öldürülmekteyiz.

Tüm bu pandemi süresince diger kurumlarda esnek mesai,uzaktan çalisma gibi  farkli uygulamalardan dolayi gelirlerinde bir düsme yasanmaz iken biz saglik çalisanlarinin gelirleri azaldi.

Bizler saglik çalisanlari olarak 7/24 her zaman kesintisiz bir seklide hizmet verirken yaptigimiz isten ne gocunduk ne de sikayet ettik. Onca ayrimciliga ve haklizliga ragmen görevimiz dedik isimizi yaptik. 

14 Mart Tip Bayrami, Tibbiyelilerin vatanin isgaline karsi gösterdikleri tepkiden ve durustan kaynagini almistir. Bugünde saglik çalisanlari böylesine bir vatan savunmasindadir. 

Türk Saglik-Sen olarak  bu zor süreçte her zaman ve sartta saglik çalisanlarinin yaninda olduk.  Çalisanin hakki ve emegi için alanlara çikip basin açiklamasi yaptik, haksizliklara karsi davalar açtik. Basvuru ve görüsmelerle çözüm istedik, mücadeleden hiç geri durmadik. 

Kimse zahmet edip bizlere "tesekkür" etmesin,  "hakkiniz ödenmez" demesin. 

Biz kimseden alkis istemiyoruz. Hakkimiz olani istiyoruz 

Laf degil, Icraat görmek istiyoruz

Tüm yasadigimiz zorluk ve haksizliklara  ragmen hiçbir özlük, sosyal ve mali haklari iyilestirilmeyen saglik camiasinin haklarina ve hak ettigi degeri görecegi günlere kavusmasi dilegi ile 14   Mart Tip Bayrami'miz kutlu olsun."