Tarih: 18.12.2021 14:01

TMMOB,''YOKSULLUKTA UZLASMAYACAGIZ''

Facebook Twitter Linked-in

TMMOB Izmir Il Kurulu tarafindan yapilana basin açiklamasini TMMOB IKK dönem Sekreteri Aykut Akdemir okudu.

Kasim ayi boyunca yürüttükleri kampanya ile ilgili bilgi veren Aydemir;" Biz mühendis, mimar ve sehir plancilarinin istihdaminin artirilmasini ve tüm meslektaslarimiz için kadrolu güvenceli istihdam saglanmasini istedik. Ve biz…kamuda çalisan meslektaslarimizin ek göstergelerinin artirilarak, ücretlerinin ve özlük haklarinin iyilestirilmesini istedik. SGK ile TMMOB arasinda ücretli çalisan mühendis, mimar ve sehir plancilarinin asgari ücret denetim protokolünün ivedilikle yürürlüge konulmasini istedik. OHAL Kanun Hükmünde Kararnameleri ile haksiz ve hukuksuz biçimde kamu görevinden ihraç edilen meslektaslarimizin tüm haklariyla birlikte derhal görevlerine iade edilmesini istedik. Toplumun güvenliginin saglanmasi için zorunlu olan kamusal mesleki denetimleri ortadan kaldirmaya yönelik düzenlemelerin ve serbestlestirme uygulamalarinin sonlandirilmasini istedik.   Istedik ki, bu ülkenin tüm zenginliklerinde, üretilen tüm degerlerinde emegi olan, hayati yaratan mühendis, mimar ve sehir plancilarinin emegi zayi olmasin. Istedik ki, bütçeden emekçilere, yoksul halka, kamusal yatirimlara, kamu hizmetlerine daha fazla pay ayrilsin" ifadelerini kullandi. 


‘ADIL BIR VERGI SISTEMI ISTIYORUZ’

Aykut Akdemir krizin tüm yükünün emekçilerin sirtina yikilmadigi insanca yasanabilir bir gelir düzeyi ve adil vergi sistemi istediklerini belirtti.Iktidari elestiren Akdemir, “ Bütçe görüsmelerini halkin sorunlarinin çözümü için bir firsat olarak kullanmak yerine, muhalefet milletvekilleri ile laf yaristirmak, kavgaya tutusmak için kullandi.Siyasi iktidar halkin taleplerine kulak tikadikça, halkin sorunlarini göz ardi ettikçe kriz daha da büyüyor. Paramizin degeri her geçen gün daha da düsüyor, hayat pahaliligi daha da artiyor, geçinmek her geçen gün daha da zorlasiyor” dedi.

‘YOKSULLUKTA UZLASMAYACAGIZ’

“Yoksullasan bir ülke ile karsi karsiyayiz" diyen Akdemir, “ Tüm ülke olarak her gün daha fazla yoksullasirken, borçlarimiz daha da artiyor. Siyasi iktidar, paramizin pula dönmesini, genis halk kesimlerinin yoksullasmasini, reel ücret kaybini engelleyemedigi için simdi bu sefaletimizi kalici hale getirecek bir ekonomik düzeni bize kurtulus olarak sunmaya çalisiyor. Yoksullukta uzlasmayacagiz! Iktidarin bize dayattigi bu kadere teslim olmayacagiz! Emegimize, meslegimize ve haklarimiza sahip çikacagiz! Sorunlarimizi görmezden gelen iktidara inat, sorunlarimiza hep birlikte çözüm üretecegiz. Meslektaslarimizin taleplerinin tasiyicisi, emegiyle geçinen tüm toplumsal kesimlerin gür sesi olacagiz" açiklamasinda bulundu. 

Haklari için alanlarda olduklarini belirtten Akdemir Basin açiklamais sonrasinda Izmir GÜndogdu Meydanin'da KESK'in düzenledigi mitinge katilacaklarini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —