TMO'DAN AÇIKLAMA: BUGDAY VE ARPA ALIM FIYATLARI ARTIRILDI

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, yazili açiklamada bulundu. Kirisçi, çiftçiden ton basina bugday alim fiyatini 400 TL, arpa fiyatini ise 200 TL artirildigini belirtti.

Ekonomi 30.06.2022 16:37:35 0
TMO


Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, yaptigi yazili açiklamada, Türkiye'de mayis ayi ortasinda lokal olarak baslayan hububat hasadinin bugün itibariyla yaklasik yüzde 20'ler seviyesinde oldugunu belirtti.

Kirisçi, hasadin, yagis rejimindeki kaymalar sebebiyle birçok bölgede normaline göre yaklasik 2-3 hafta ötelendigini ifade eden hasat edilen ürünlerin büyük bir kisminin halen üreticinin elinde oldugunu ve ticarete konu edilmedigini söyledi.

"HUBUBAT ALIM PRIMLERI TEMMUZ AYINDAN ITIBAREN ÖDENECEK"

Kirisci,  "Bakanligimiz ve Toprak Mahsulleri Ofisimiz tarafindan iç ve dis piyasa gelismeleri yakindan takip edilmekte olup TMO alim fiyatlarinin ton basina bugdayda 400 TL, arpada ise 200 TL artirilmasina ve 'Hububat Alim Primlerinin' temmuz ayindan itibaren ödenmesine karar verilmistir." dedi.

Bu kapsamda haziran ayinda TMO'ya ürün teslim eden üreticilerin primlerinin temmuzda, temmuz ve agustos aylarinda ürün teslim eden üreticilerin de prim ödemelerinin takip eden ay içinde ödenecegi bilgisini paylasti. Kirisci, "Tarim ve Orman Bakanligimiz tarafindan bugday için 1.000 TL/Ton, arpa için 500 TL/Ton olarak ödenecek 'Hububat Alim Priminden' üreticilerimizin yararlanmalari için ürünlerini en geç 1 Eylül 2022 tarihine kadar TMO'ya satmis olmalari gerekmektedir." ifadelerini kullandi.

FIYAT FARKI ÖDEMELERI TEMMUZ AYINDA HESAPLARDA OLACAK

Kirisci, "TMO'ya bugüne kadar ürün teslim etmis olan tüm üreticilerimiz, artirilan yeni alim fiyatlarindan faydalanacak; geriye dönük fiyat farki ödemeleri ise temmuz ayinda üreticilerimizin banka hesaplarina aktarilacaktir. Üreticilerimizin emeklerinin karsiligini vermek için Bakanlik olarak elimizden gelen gayreti gösteriyor, bu vesileyle tüm üreticilerimize bereketli bir hasat sezonu diliyoruz" dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °