TOLGA PAMIR, TÜRKIYE TURU REKORU IÇIN START ALIYOR

TOLGA PAMIR, TÜRKIYE TURU REKORU IÇIN START ALIYOR

Pamir; Artvin/Hopa Limani'ndan start alacak.

Türkiye Yelken Federasyonu tarafindan Türk yelkenciligini gelistirmek ve açik deniz yelkenciligine tesvik etmek, açik denizde güvenlik ve performans çalismalarini saglamak, Türkiye Cumhuriyeti deniz kiyi sahasini tanimak, tanitmak ve sahiplenmek, deniz ve çevre bilincini yeni kusaklara aktarimi için yönetilen bir proje olan Türkiye Turu Rekoru için Tolga Pamir, 17 Haziran Persembe günü Artvin’in Hopa ilçesinden start alacak. 

Artvin/Hopa Limani ile Iskenderun Limani arasi durmadan ve disaridan yardim almaksizin, sadece yelken ve rüzgarin gücü ile dört denizimizi ve yaklasik 1.500 deniz millik bir mesafeyi asarak geçecek olan Tolga Pamir bu mesafede ilk Türkiye Turu Rekoru’nu kirmayi deneyecek.

Pamir; Artvin/Hopa Limani'ndan start alacak ve Karadeniz, Istanbul Bogazi, Marmara Denizi, Çanakkale Bogazi, Ege Denizi, Akdeniz’i geçerek seyrine Iskenderun Limani'nda son verecek.

Tolga Pamir’in Türkiye Turu Rekoru seyrini http://tolgapamir.geovoile.com/challenge4seas/2021/tracker/?lg=fr adresinden canli takip edebilirsiniz.