Torbali'da sahte zeytinyagina geçit yok

Torbali'da sahte zeytinyagina geçit yok

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Torbali

Zeytin hasadi döneminde satislari artan sahte zeytinyagi için Torbali Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri denetimlere basladi. Kanola, pamuk, çiçek yaglarinin karistirildigi sahte zeytinyaglarina müdahale eden ekipler pazarlarda göz açtirmiyor.

Her zeytin hasadi döneminde sahte zeytinyagi satislari Torbali’da artiyor. Insan sagligi konusunda taviz vermeyen Torbali Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri,  ilçede kurulan semt pazarlarinda bu kapsamda denetimleri sürdürüyor. Her yil oldugu gibi bu yil da sahte zeytinyagi avina çikan ekipler, vatandaslari da uyardi. Kanola, pamuk, çiçek yaglarinin karistirildigi sahte zeytinyaglarina müdahale eden Torbali zabita ekipleri vatandasin konu hakkinda bilinçlenmesi adina da özellikle semt pazarlarina yakin yerlere afis çalismasi yapti. Insan sagligini tehdit eden unsurlar için 7/24 tetikte olduklarini ifade eden Torbali Belediyesi Zabita Müdürü Salih Saridogan, bu konuda vatandasa da büyük is düstügünü söyledi.

SARIDOGAN: 153’Ü ARAYIN

Torbali zabitasi, sahte ve zararli ürünlere savas açti. Basta pazarlarda satilan sahte yag ve sahte ürünler olmak üzere okul kantinleri ve okul yakinlarindaki market ve yemek salonlarini da denetleyen ekipler halk sagligi açisindan tehdit unsuru olusturan isletmelere cezai islem uyguluyor. Konu ile ilgili olarak açiklamalarda bulunan Torbali Belediyesi Zabita Müdürü Salih Saridogan, “Zabita ekiplerimiz ilçe genelinde denetimlerini sürdürüyor. Insan sagligini tehdit edecek her unsurun karsisindayiz. Bu kapsamda sahte zeytinyagi basta olmak üzere sahte, imitasyon ürünler için gerekli incelemeler sürüyor. Ekiplerimiz ilçe genelindeki semt pazarlarindan bir an olsun ayrilmiyor. Vatandaslarimizdan duyarli olmalarini ve süpheli bir durum karsisinda hiç çekinmeden 153’ü aramalarini rica ediyoruz.” dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °