Tarih: 28.12.2020 06:06

Torbali'da ücretsiz meslek kurslari

Facebook Twitter Linked-in

Torbali’da belediye, issizlige savas açti

Torbali’da hem issizligi hem de kuruluslar ile diger meslek dallarinda yasanan kalifiye eleman sorununu ortadan kaldirmak için Torbali Belediyesi geçtigimiz aylarda dügmeye basmisti. Bu kapsamda Izmir Büyüksehir Belediyesi ile protokol imzalayan Torbali Belediyesi, Büyüksehir Belediyesi’nin Meslek Fabrikasi projesini hayata geçirdi. Bu çerçevede belediye, bünyesinde kuaförlük, unlu mamuller, manikür-pedikür, düz dikis, overlok-reçme ve dünya kahveleri gibi genel kurslar ile ön muhasebe, bilgisayarli muhasebe ve bilgisayar operatörlügünün yer aldigi teknik kurslar vermeye baslayacak. Alaninda uzman egitmenler tarafindan verilecek olan kurslar için Torbali Belediyesi Çaybasi Hizmet Binasi’nda basvurular kabul ediliyor. Ayni zamanda bu binada egitim görecek olan kursiyerlerden herhangi bir ücret alinmayacak. Ilçeye gelen tüm ESHOT’larin son duragi olan Çaybasi Hizmet Binasi ulasim kolayligi nedeniyle de kursiyerlere büyük avantaj saglamis olacak.

TEORIK VE PRATIK EGITIM

Torbali Belediyesi, Izmir’in sanayi üssü olan Torbali’da, Büyüksehir Belediyesi’nin yürüttügü meslek fabrikasi projesini hayata geçiriyor. Bu kapsamda belediye bünyesinde is gücü piyasasinin ihtiyaç duydugu ara meslek elemani yetistirilecek. Teorik ve pratik egitimlerle meslek sahibi olacak olan issizlere egitimler sonunda sertifikalari verilecek. Ilerleyen dönemlerde isletmeler ve fabrikalarla da protokol yapacak olan Torbali Belediyesi, sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri böylelikle de is sahibi yapmis olacak. Teorik egitimlerin Çaybasi Belediye Hizmet Binasi’nda yapilacagi ifade edilirken, pratik egitimler ise isletmelerde gerçeklesecek. Açiklanan bölümlerle ilgili kayitlarin sürdügü ifade edilirken, gerekli çogunlugun saglanmasi ile kurslarin baslayacagi açiklandi.

BASVURULAR ÇAYBASI’YA

Kadinlarin da kendi ayaklari üzerinde durabilmesi adina pozitif ayrimciliga tabi tutulacagi proje kapsaminda baslangiçta ihtiyaç duyulan mesleklerle ilgili kurslar açiliyor. Bunlarin yani sira ilerleyen dönemlerde, torna, CNC operatörlügü, tesfiye, kaynakçilik gibi kurslar açilacak ve sertifikalar egitimler sonunda kursiyerlere verilecek. Bu belgeleri alanlarin istihdam ve ise alimlarinda da Torbali Belediyesi hem referans olacak hem de fabrikalarla protokoller imzalayip istihdami saglamis olacak. Kurslara katilmak için herhangi bir kriter bulunmazken, basvurular Torbali Belediyesi Çaybasi Hizmet Birimi’ne bireysel olarak yapilacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —