TORBALI'DA ZIRAI ILAÇ BASKINI

Tarim Bakanligi tarafindan üretim izni bulunan tarihi geçmis tarim ilaçlari ve üretim izni yasaklanan tarim ilaçlarini piyasadan toplayarak; sahte ambalaj ve etiketler kullanip halk sagligi açisindan büyük tehlike olusturacak sekilde zirai ot ve böcek ila

Yerel 24.09.2021 11:00:47 0
TORBALI

Halkin sagligiyla oynayacaklardi

Torbali Belediyesi Zabita Müdürlügü ve Ilçe jandarma ekipleri kirsal Kusçuburun Mahallesi’nde dev bir operasyona imza atti. Tarim Bakanligi tarafindan üretim izni bulunan tarihi geçmis tarim ilaçlari ve üretim izni yasaklanan tarim ilaçlarini piyasadan toplayarak; sahte ambalaj ve etiketler kullanip halk sagligi açisindan büyük tehlike olusturacak sekilde zirai ot ve böcek ilacini birbirine karistirip izinsiz üretim yapilan adrese baskin yapildi. Süphelilerin, burada sahte etiket yapistirdiklari tarihi geçmis ürünleri ve yasakli ilaçlari piyasaya sokmaya hazirlandiklari ögrenildi. Çok miktarda zehir içeren madde ele geçirilirken, is yeri yetkilileri gözaltina alindi.



2,5 MILYONLUK DARBE

Ekipler yaptiklari operasyon sonucunda, 6 bin 759 litre ot ve böcek ilaci, 5 bin 900 litre zirai tarim ilaç artigi olan sivi madde, 250 bin adet çesitli markalara ait sahte marka etiketi, 300 bin adet bos plastik sise, 300 bin adet bos plastik sise kapagi, 1 adet sise dolum makinesi, 2 adet 5 tonluk metal sivi tanki ele geçirildi. Ele geçirilen ürünlerin toplam piyasa degerinin yaklasik 2.550.000 TL oldugu degerlendirirken, Torbali Belediye Baskani Mithat Tekin, operasyonu gerçeklestiren zabita ve jandarma ekiplerini kutladi. 


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °