TORBALILI ÇOCUKLAR, DÜNYA OTIZM FARKINDALIK GÜNÜ'NDE PROTOKOLÜ ZIYARET ETTI

TORBALILI ÇOCUKLAR, DÜNYA OTIZM FARKINDALIK GÜNÜ

2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü'nde Torbalili çocuklar otizme dikkat çekmek için protokolü ziyaret etti. Ege 5 Rehabilitasyon Merkezi idareci ve ögrencileri protokolle bilgi alisverisinde bulundu.

Ege 5 Rehabilitasyon Merkezi Müdürlerinden Senay Altas, “Kurum olarak 2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü’ne mavi isik yakmak adina yola koyulduk. Otizm hakkinda yanlis bilinenleri düzeltmek adina halkin nabzini yokladik. Gerçeklestirdigimiz sokak röportajlari neticesinde halkin çogunlugunun otizm hakkinda bilgi sahibi olmadigini, zihinsel ve bedensel yetersizlik gruplari ile karistirildigini gördük. Hazirladigimiz brosürleri de dagitarak hem yanlis bilinenleri düzeltmeyi, hem de farkindaligin kaliciligini arttirmayi amaçladik. Otizm farkindaligi için hazirladigimiz maskeleri takarak ögrencilerimiz ile resmi makamlari ziyarette bulunduk bu süreçte desteklerini her daim yanimizda hissettigimiz Kaymakamimiz Ercan Öter’i ilçe Milli Egitim Müdürümüz Cafer Tosun’u Emniyet Müdürümüz Muhittin Murat Yener’i makamlarinda ziyaret ettik. Otizm farkindaligini artirmak için bilgi alisverisinde bulunduk çocuklarimizla gerçeklestirdigimiz bu ziyarette keyifli anlara tanik olduk” dedi.

Ege 5 Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardimcisi Ferman Ardinç “Hazirladigimiz otizm agaciyla her ögrencimizin özel oldugunu ve asil güzelligin farkliliklardan dogdugunu bir kez daha kanitlamis olduk.  Amacimiz nisan ayi boyunca; Otizmin bir hastalik olmadigini dogustan gelen ya da yasamin ilk yillarinda ortaya çikan karmasik bir nörogelisimsel farklilik oldugunu, erken teshisin önemini, yogun egitim alan çocuklarin yaklasik yüzde yellisinde otizm belirtilerinin kontrol altina alinabildigini, özel egitimin bu süreçte çok önemli oldugunu anlatmaya çalisacagiz.”

Ardinç, “Kurumumuz özel egitim hizmeti yani sira sosyal sorumluluk adina bu tür farkindaliklarin üzerinde önemle durarak toplumun bilinçlenmesini saglamayi hedef edinmistir. Özel egitimin her alaninda farkindaligi artirmak ve bu süreci, kolaylastirmak adina elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam etmekteyiz. Sevginin tüm engelleri asmasi dilegiyle” seklinde konustu.