TRABZON'A SAMPIYONLUK GÖÇÜ

Süper Lig'de sampiyonlugu ilan etmek için 1 puana ihtiyaci bulunan Trabzonspor, ligin 35'inci haftasinda bu aksam Fraport TAV Antalyaspor karsisinda sampiyonluk maçina çikacak.

Spor 30.04.2022 18:13:45 0
TRABZON


Hem yurt disindan hem de Türkiye'nin dört bir yanindan hava ve kara yoluyla maç ve sampiyonluk kutlamalari için sehre gelenlerle nüfusu 2 milyonu asan Trabzon'da taraftarlar, karsilasma öncesi büyük cosku yasiyor.

Dünyanin dört bir yanindan Trabzon'a gelen taraftarlar  aksamki maça hazirlaniyor. Sampiyonluk göçü yasanan kentte, Atatürk alanini dolduran taraftarlar, kemençe esliginde horon teperek maç saatini bekliyor.

SAMPIYONLUK MAÇI IÇIN HAMILE ESINI ALMANYA'DA BIRAKTI

Dogum yapmak üzere olan esini Almanya’da birakip, sampiyonluk için kentte gelen gurbetçi Rahman Tasçi, “Almanya’dan geliyorum. Özlem, hasret, her sey var hikayemizde. Yillar sonra bu ana taniklik ediyoruz. Esim hamile. Belki de su an dogum yapmak üzere. Esim 'çocuk gelecek gitmesen olmaz mi?' dedi. Dedim '30 yildir biz bu sevdayi bekliyoruz. Sen çocugumuzu dünyaya getir ben de sana sampiyonlugu getirecegim. Bu kupayi getirecegim. Sana 30 senelik hasretimizi getirecegim. Bu da benden sana hediye olsun.' Belki de su an oglum dünyaya geldi. Ama bilsin ki bu fedakarliklar onun için. Uçagim iptal oldu. Yollarda perisan oldum. Ama yilmadim. Taksiyle, yürüyerek bu kadar yolu astim ve geldim” dedi.


KITALAR ARASI UÇUS YAPTILAR

2 çocuguyla Amerika Birlesik Devletleri’nden Trabzon’a gelen Rifat Çebi, “Ogullarimi aldim ve Amerika’dan sirf sampiyonluk için buraya kadar geldim. Yillar önce okumak için Amerika’ya gitmistim. Esim Amerikali. Ogullarim da orada dogdular. Ben ogullarima bu sevdayi asiladim. Onlarda bugünün hasretiyle yillardir yasiyorlardi. Çok sükür nasip oldu. Çok mutlu ve heyecanliyiz” diye konustu.

Gurbetçi Merve Bayram, “Almanya’dan geldim. Çok heyecanliyim. Yillardir bu günü bekliyorduk. Sonunda geldi sampiyonluk günümüz. Biletler tükenmisti. Ben sansliyim ki uçak biletimi daha önceden almistim. Ama kardesim sirf buraya gelebilmek için günlerce yollarda kaldi. Bilet bulamadi. Sonra sis yüzünden yollarda kaldi. Önce Ordu’ya daha sonra da Trabzon’a geldi” seklinde konustu.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °