Tarih: 09.05.2021 09:05

TÜM ANNELERIN VE ÇOCUKLARINA ANNELIK YAPAN BABALARIN ‘ANNELER GÜNÜ' KUTLU OLSUN

Facebook Twitter Linked-in

Anneler Günü'nün nereden ortaya çiktigi ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadir. Anneler günü geleneginin Antik Yunanlarin Yunan mitolojisinde de yeri vardir. Bu özel gün Yunan mitolojisinde pek çok tanri ve tanriçanin annesi olan Rhea onuruna verdikleri yillik ilkbahar festivali kutlamalariyla baslar. Antik Romalilar da ilkbahar festivallerini Isa'nin dogumundan 250 yil öncesinden ana tanriça Kibele onuruna kutluyorlardi.

 En çok konusulani ise ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden ögretmen Anna Jarvis isimli bir kadinin, 1905 yilinda vefat eden annesi için her yil kutlama yapmak istemesiyle ortaya çiktigidir.

Bu kutlama ilk kez 1908 yilinda bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçeklesmistir. Anna'nin bu girisimi, temsilciler meclisi tarafindan uygun görülmemis, resmiyete kavusturulmamisti. Anna bu durumu, medya ve politikacilarin önde gelen isimlerine paylasmis, bu çabalar sonunda 1914 yilinin ikinci pazari anneler günü olarak ilan edilmistir. Bir süre sonra anneler gününün ticarilestigini gören Anna, davalar açmis fakat hiçbirisini kazanamamistir.







Orjinal Habere Git
— HABER SONU —