Tarih: 03.11.2021 16:58

TÜM BEL-SEN' den ' 'Aliaga Belediyesi'nde korku iklimine son verin'' çagrisi

Facebook Twitter Linked-in

Aliaga Demokrasi Meydani'nda düzenlenen basin açiklamasinda Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Sendikasi, Izmir 2 Nolu Subesi   , ''Aliaga Belediye Baskani Serkan ACAR'in  2019 yerel seçimlerinin ardindan göreve basladiktan sonra mobbing ile emeklilige zorlama, emekli olmak istemeyenlere “baska kuruma gidin” baskisi, seçim sonrasi müdür, baskan yardimcisi gibi kadrolarda çalisan üyelerimizi baska illerde görevlendirmeyle haksiz ve hukuka aykiri biçimde davranmistir" ifadelerini kullandi. 

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Sendikasi, Izmir 2 Nolu Sube tarafindan yapilan basin açiklamasi;

   "Degerli basin emekçileri, Demokratik Kitle Örgütlerinin degerli temsilcileri ve çok degerli Aliaga Belediyesi’nin emekçileri,

Bilindigi üzere Belediye Baskani Serkan ACAR, 2019 yerel seçimlerinin ardindan göreve basladiktan sonra mobbing ile emeklilige zorlama, emekli olmak istemeyenlere “baska kuruma gidin” baskisi, seçim sonrasi müdür, baskan yardimcisi gibi kadrolarda çalisan üyelerimizi baska illerde görevlendirmeyle haksiz ve hukuka aykiri biçimde davranmistir. 

Bir üyemizin son iki yilda 5 kez görev yeri degistirilmis ve sürgüne zorlanmistir. Hukuki olarak mücadelemiz verilmis ve açtigimiz davalarda üyemizin görev yerine iadesi saglanmistir. Ancak Belediye Baskani Serkan ACAR her seferinde keyfi uygulamalarla hukuku ve yasalari yok saymistir. 

Buradan kendisine sesleniyoruz; bu hukuksuz ve yasa tanimazliga son verin. Aliaga Belediyesi’ nde is barisini saglayin. Belediyedeki korku iklimine son verin. 

Degerli arkadaslar; ne yazik ki belediye baskaninin yasa ve hukuk tanimazligi saymakla bitmiyor. Üye arkadaslarimiz israrla atil durumda birakilarak görev yerleri degistirilmekte, gerekli ortam ve ekipman saglanmamakta ve görev verilmeyerek etkisiz hale getirilmektedirler. Haklarinda herhangi bir cezalandirma bulunmamasina ragmen “geçici görev” adi altinda sürgüne gönderilmektedirler. Bu süreç Serkan ACAR’ in göreve gelmesinden beri devam etmektedir.

Belediye Baskaninin “ ben istedigimi isten çikaririm, bunun için yetkiyi halktan aldim” anlayisini ve pervasiz davranislarini kiniyoruz. Aliaga halkini da bu davranis biçimine karsi sessiz kalmamaya davet ediyoruz. Kamu çalisanlari yalniz degildir.

Son olarak üyemiz Salih ISIM’ i 23.09.2021 tarihinde 496 sayili Encümen Karari ile kendi rizasi olmadan ve yasalara uymaz sekilde emeklilige sevk ederek bir hukuksuzluga daha imza atmistir. Bu arkadasimiz için sendikamiz tarafindan kararin iptali davasi açilmistir.

Degerli arkadaslar; sadece kamu emekçileri için degil tüm belediye personeli için baski, mobbing ve hukuksuz islemler yapilmaktadir.

Bilinmelidir ki; yasaya aykiri ve tamamen hukuksuz bu davranislara karsi sonuna kadar direnecegiz ve biz kazanacagiz. Serkan ACAR ise bu uygulamalar ile tarihe kara bir leke olarak geçecektir.

Bahsettigimiz baskilar ulusal ve uluslar arasi hukuka aykiridir. Mobbing, sendikal haklara müdahale, görev yeri degisikligi gibi uygulamalar Anayasamiz basta olmak üzere, 4688 sayili Kamu Görevlileri Sendikalari ve Toplu Sözlesme Kanunu’na, Avrupa Insan Haklari Sözlesmesine, ILO Sözlesmelerine ve Insan Haklarina iliskin  sözlesmelere aykiridir. Ayni zamanda Türk Ceza Kanunu’ na göre suçtur.

Anayasa ve yasalar tarafindan teminat altina alinan haklarin ayaklar altina alinma, is barisi ve huzurunun bozulmasi, üyelerimize ve çalisanlara yönelik bu tür tehdit ,mobbing ve uygulamalara imkan verilmesi asla kabul edilemez. Basta Belediye Baskani olmak üzere buna sebep olan ve göz yuman bütün aktörlere karsi yasal haklarimizi kullanacak ve sonuna kadar direnecegiz."

Yasasin Örgütlü Mücadelemiz, Yasasin Tüm Bel-Sen, Yasasin KESK

Tüm Bel-Sen Izmir 2 Nolu Sube Yürütme Kurulu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —