Tarih: 28.12.2020 06:06

Tüpras, Kapasitesini 30 Milyon Tona Yükseltti

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’nin lider sanayi kurulusu Tüpras, 2017 yilindan itibaren gerçeklestirilen modernizasyon ve darbogaz giderme yatirimlarininin etkisi ile, toplam üretim kapasitesini 28.1 milyon tondan 30 milyon tona yükseltti. Tüpras Genel Müdürü Ibrahim Yelmenoglu, “Tüpras olarak Türkiye’de sanayilesmenin öncüsü konumumuzla, güçlü ve dinamik yapimizla ve modernizasyon yatirimlarimizla sürekli gelisimimizi sürdürüyoruz. Enerji verimliligimizle, üretim kapasitemiz ve kârliligimizi artirmaya yönelik stratejilerimiz dogrultusunda yatirimlar gerçeklestirerek, hissedarlarimiz, is ortaklarimiz ve ülkemiz için katma deger olusturmaya devam ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin lider sanayi sirketi Tüpras, enerji verimliligi, üretim kapasitesi ve kârliligini artirmaya yönelik stratejileri dogrultusunda yatirimlara devam ediyor. Bu kapsamda 2017 yilindan itibaren hayata geçirilen modernizasyon ve darbogaz giderme yatirimlari sonrasi yapilan basvurular neticesinde EPDK tarafindan, rafinerilerimizin toplam yillik ham petrol isleme kapasitesi 28,1 milyon tondan 30 milyon tona yükseltilmistir.

Modernizasyon çalismalari kapsaminda Tüpras’in lisans tadilleri tamamlanan Izmir Rafinerisi ham petrol isleme kapasitesi 11 milyon tondan 11.9 milyon tona, Izmit Rafinerisi ham petrol isleme kapasitesi 11 milyon tondan 11.3 milyon tona, Kirikkale Rafinerisi ham petrol isleme kapasitesi 5 milyon tondan 5.4 milyon tona, Batman Rafinerisi yillik ham petrol isleme kapasitesi ise 1.1 milyon tondan 1.4 milyon tona ulasti.

Sürdürülebilir büyüme için is sagligi ve güvenliginin vazgeçilmez olduguna dikkat çeken Tüpras Genel Müdürü Ibrahim Yelmenoglu, “Tüpras olarak Türkiye’de sanayilesmenin öncüsü konumumuzla, güçlü ve dinamik yapimizla vemodernizasyon yatirimlarimizla sürekli gelisimimizi sürdürüyoruz. Enerji verimliligimiz, üretim kapasitemiz ve kârliligimizi artirmaya yönelik stratejilerimiz dogrultusunda yatirimlar gerçeklestirerek, hissedarlarimiz, is ortaklarimiz ve ülkemiz için katma deger olusturmaya devam ediyoruz. Emniyetli çalisma ortami ise vazgeçilmez önceligimizi olusturuyor. Tüm is süreçlerimizde, “Gelecegim Emniyetim” bakis açisiyla emniyet gösterge ve standartlarimizi da üst seviyelere tasimayi sürdürüyoruz.”

2018 yilinda toplam 199 milyon dolar yatirim harcamasi gerçeklestiren Tüpras, özellestirme sonrasindaki toplam yatirim tutarini 6 milyar dolari rafinaj alaninda olmak üzere toplamda 6,5 milyar dolara ulastirmisti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —