Tüpras, Sokak Hayvanlarinin Yiyecek Ihtiyaci için Destegini Sürdürüyor

Pandemi döneminde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarinin beslenme ihtiyaçlarini karsilayan Tüpras; Izmit, Izmir, Kirikkale ve Batman rafinerilerinde, belediyeler is birligiyle ve gönüllü hayvanseverler araciligiyla barinaklara yiyecek dagitiyor. Tü

Gündem 15.05.2021 13:03:10 0
Tüpras, Sokak Hayvanlarinin Yiyecek Ihtiyaci için Destegini Sürdürüyor

Türkiye’nin lider sanayi kurulusu olmanin sorumluluguyla, özellikle rafinerilerinin bulundugu illerde topluma katki saglayacak projeler üstlenen Tüpras, sokak hayvanlarinin yiyecek ihtiyaçlari için destegini sürdürüyor. 

Yemekhanelerinde artan yiyeceklerle sokak hayvanlarinin yasam sartlarini tüm çalisanlariyla birlikte iyilestiren Tüpras, is süreçlerinde benimsedigi “Sifir Atik” prensibinin desteklenmesine de katki sagliyor.

Pandemi döneminde restoran ve kafelerin kapali olmasi ve insanlarin eve kapanmasi nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarini unutmayan Tüpras, rafinerilerdeki artan yemekleri sokak hayvanlarina ulastirabilmek için Izmit, Izmir, Kirikkale ve Batman rafinerilerinden, belediyeler araciligiyla barinaklara destek oluyor. 

2020’den bu yana Izmit ve Izmir, 2021 itibariyla da Kirikkale ve Batman rafinerilerinde artan yemekleri barinaklara ulastiran Tüpras, yil sonuna kadar sokak hayvanlarina yiyecek ulastirmaya devam edecek.

Sahadan gelen açilmamis sefer taslarindaki yemekler ve ekmekler de yemekhane firmasi tarafindan uygun kosullarda sokak hayvanlari için saklaniyor. Yemeklerin tümü teslim edilene kadar ise uygun sicaklikta ve kosullarda bekletiliyor. 

Sokak hayvanlarinin beslenmesine iliskin yemek artiklari, rafineriler tarafindan Belediye Baskanligi’nin belirledigi periyodlarda haftada birkaç kez toplanarak, hayvan besleme noktalarina dagitiliyor. Rafinerilerden saglanan yiyecekler, belediye görevlileri ve onlarin yönlendirdigi gönüllü hayvanseverler tarafindan barinaklardaki sokak hayvanlarina ulastiriliyor.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °