TÜPRAS'TA ISÇI KIYIMINA KARSI EYLEM BASLADI

TÜPRAS'ta 88 kisilik isten çikarma listesi hazirlanmasi üzerine hafta sonu Aliaga rafinerisine kapanan isçiler, eylemlerine rafineri önüne kurduklari çadirlariyla devam ediyor.

Gündem 30.05.2022 18:45:41 0
TÜPRAS

TÜPRAS’a bagli Izmit, Batman, Kirikkale ve Aliaga rafinerilerinde, "uyumsuzluk" ve "sik rapor alma" gibi gerekçelerle 88 isçinin isten çikarilacagi duyuruldu. Isten çikarilacaklarin listesi de Petrol- Is Sendikasi'nin genel merkezine iletildi. Listede Izmir'in Aliaga Ilçesi'ndeki rafineriden 27 isçinin bulundugu ögrenildi. TÜPRAS’a bagli dört rafineride 88 isçinin isminin yazili oldugu isten atilacaklar listesini Petrol-Is’e iletmesiyle yapilan görüsmelerde bir sonuç çikmamasi üzeri TÜPRAS'in Aliaga Rafinerisi'nde çalisan, Petrol- Is Sendikasi'na üye isçiler, eylem karari aldi.

TÜPRAS'in Aliaga Rafinerisi'nde çalisan isçiler, Sabah vardiyasi ile birlikte kendilerini isyerlerine kapatti. Isçiler, isten çikarma kararlarinin geri çekilmesini istedi. Daha sonra fabrika bahçesine çikan isçiler ve Petrol- Is Sendikasi yetkilileri, sloganlar atip karari protesto etti.

Rafineride üretimin devam ettigini aktaran Petrol- Is Sendikasi Aliaga Sube Baskani Hasan Toptan, "Üreten kesim sudan sebeplerle isten çikarilmaya çalisiliyor. Buna karsi çikacagiz" dedi.

Isçilerin vardiya sonrasi evlerine dönmeyecegi, isyeri önünde çadir kuracagi ögrenildi. 


Izmir CHP milletvekili Bedri Serter ve Aliaga CHP Ilçe Baskani Özlem San Oguzhan eylem yapan TÜPRAS isçilerini ziyaret ederek, desteklerini sundu. Bedri Serter;"  Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bir milletvekili olarak emegin her zaman, her daim yaninda olacagiz. Ondan dolayi buradayiz. Emekçinin bütün emeklerine cani gönülden kurban olalim. Hiç bir sekilde, hiçbir kimsenin herhangi bir suç islemeden, kötü bir suç islemeden, isletmesine zara vermeden, bu sekilde isten atilmasina zinhar karsiyiz. Zaten bu issizlik döneminde senelerini vermis arkadaslarinizin, 20 yil, 23 yil, 25 yil çalismis arkadaslarinizin bir kalemde silinmesine gönlümüz razi degil. Ve kesinlikle bu konu olumlu sonuçlanacak ben ona inaniyorum." dedi. 

Aliaga CHP ilçe Baskani Özlem San Oguzhan ise; "Selam olsun direnisinize, tüm kalbimiz ile direnisinizi destekliyoruz. Ne zaman isterseniz burada, yaninizdayiz." dedi. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °