TÜPRAS'TAN "ÇESITLILIK, ESITLIK VE KAPSAYICILIK” KONUSUNDA YENI BIR ADIM

Tüpras çesitliligi, esitligi ve kapsayiciligi destekleyen is ortami hedefiyle yürüttügü faaliyetlere bir yenisini daha ekledi. Sirketin açikladigi "Çesitlilik, Esitlik ve Kapsayicilik” yaklasiminin odaginda insana saygi, kapsayici kültür, firsat esitligi

Çevre 22.06.2022 13:27:33 0
TÜPRAS


Tüpras çesitlilik, esitlik ve kapsayiciligi destekleyen is ortami olusturmak amaciyla yürüttügü faaliyetlerini daha sistematik ve planli bir sekilde yönetmek üzere hayata geçirdigi “Çesitlilik, Esitlik ve Kapsayicilik” yaklasimini açikladi. Bu kapsamda düzenlenen etkinlikte konusan Tüpras Genel Müdürü Ibrahim Yelmenoglu, “Hem sektörümüz hem de sirketimiz adina pek çok öncü ve örnek uygulamaya imza attik. Uzun yillardir ise alimlarda, kadin erkek esitligini gözeterek hareket ediyoruz. Hatta bazi projelerde, birimlerimizde kadin çalisanlarimiz çok daha agirlikli yer aliyor. Geçen yil açikladigimiz Stratejik Dönüsüm Planimiz dogrultusunda, gelecegin Tüpras’ini da yine ayni kapsayici yaklasimla kurguluyoruz. Bu hedefle hayata geçirdigimiz “Çesitlilik, Esitlik ve Kapsayicilik Komitesi” de deneyimlerimizi gelistirmekte bize yol gösterici olacak” dedi.


Tüpras Genel Müdürü Ibrahim Yelmenoglu’nun ev sahipliginde düzenlenen bir etkinlikte açiklanan, “Çesitlilik, Esitlik ve Kapsayicilik” yaklasimi, sirketin 2050 karbon nötr bir enerji sirketi olma vizyonu dogrultusunda çevreye duyarli, sürdürülebilir ve kapsayici liderligini gelistirmek amaci tasiyor. Ayrica, fikir çesitliligini tesvik ederek yenilikçiligi ve yaraticiligi artirmak, Tüpras'in tüm paydaslariyla toplumsal fayda saglamak, bu alanda en iyi örnek olmak, amaç odakli organizasyon kültürü yaratarak en iyi yetenekleri kazanmak ve bireysel farkliliklari destekleyecek çalisma ortami yaratmak amaçlaniyor. Sirket, bu alandaki adimlarini hizlandirmak ve sistematik bir sekilde takip etmek amaciyla 2021 yilinda “Çesitlilik, Esitlik ve Kapsayicilik Komitesi”ni de hayata geçirdi. Komite, kapsayicilik, çesitlilik ve esitlik kültürünün yayginlastirilmasi ve farkli bakis açilariyla beslenen kapsayicilik yaklasiminin pratik haline getirilmesi için çalisiyor.

Amaç ve odak alanlarinin, hedeflerin, “Çesitlilik, Esitlik ve Kapsayicilik” kavramlarinin farkli bakis açilariyla ele alindigi etkinlikte;  Gazeteci/Yazar Elif Ergu Demiral, bu alandaki görüslerini paylasti. Birlesmis Milletler Kadin Biriminden (UN Women) HeForShe Türkiye Koordinatörü Sinem Aydin, toplumsal cinsiyet esitligi lensinden spor alaninda Tüpras ve Fenerbahçe Spor Kulübü ile yürüttükleri is birligiyle, ulusal ve uluslararasi farkindalik çalismalari hakkinda bilgi aktardi.


Birlesmis Milletler Sürdürülebilir Kalkinma Lideri, Ilayda Eskitasçioglu çesitlilik, esitlik ve kapsayicilik kavramlarinin genç kusaklar için anlami ve öneminden bahsederken, Iletisim Profesyoneli Aslihan Begüm Gökçinar Atesagaoglu ise hayat yolculugunda engelleri asabilmek konusunda bilgiler paylasti.   

“ORGANIZASYONLAR ÇESITLILIK, ESITLIK VE KAPSAYICILIK KAVRAMLARIYLA HARMANLANMIS EKOSISTEMLER OLUSTURMAK ZORUNDA ”

Hizla degisen, dönüsen ve pandeminin yeniden sekillendirdigi dünyada “insan” odagi eskisinden de daha önemli hale geldiginin altini çizen Tüpras Genel Müdürü Ibrahim Yelmenoglu, “Artik tüm organizasyonlar sirket kültürlerini liderlik bakis açisiyla güçlendirirken çesitlilik, esitlik ve kapsayicilik kavramlariyla harmanlanmis ekosistemler de olusturmak zorunda. Belirledigimiz yeni yaklasimimizla bu yil öncelikli odak alanlarimizi, sahada kadin istihdami, fikir çesitliligi ve kültürel çesitlilik olarak belirledik. Bu kapsamda, Insan Kaynaklari ve Kurumsal Iletisim ekiplerimiz birlikte çalismaya devam edecekler. Çesitlilik Esitlilik, Kapsayicilik Komitemiz de deneyimlerimizi gelistirmekte bize yol gösterici olacak” dedi. Yelmenoglu bu çalismalari su sözlerle anlatti: “2017 yilinda Birlesmis Milletler Kadinin Güçlenmesi Prensipleri’ni imzalayarak bu konudaki kararliligimizi gösterdik. Rafineri sahalarimizda kadin operatör ve teknisyenler istihdam ederek hem sektörümüz hem de sirketimiz adina öncü ve örnek bir uygulamaya imza attik. Uzun yillardir ise alimlarda kadin erkek esitligini gözeterek hareket ediyoruz. Hatta bazi projelerde, birimlerimizde kadin çalisanlarimiz çok daha agirlikli yer aliyor. Örnegin Ar-Ge bölümünde kadin çalisan oranimizi yüzde 63’e çikardik. Geçtigimiz yil toplumsal cinsiyet esitligi alanindaki çalismalarimizla uluslararasi arenada önemli bir basari göstererek, en kapsamli toplumsal cinsiyet esitligi arastirmalarindan biri olan Bloomberg Toplumsal Cinsiyet Esitligi Endeksi’nde yerimizi aldik. Tüpras’in endekse katilimi; kapsayicilik, çesitlilik ve esitlik kültürünün yayginlastirilmasinda önemli katkilar saglayacak. Stratejik Dönüsüm Planimiz dogrultusunda, gelecegin Tüpras’ini da yine ayni kapsayici yaklasimla kurguluyoruz. Gelecege uzanan yolculugumuzda her bir çalisma arkadasimizin özel ve kiymetli oldugunu biliyor, çesitliligimizle ve farkliliklarimizla güçlenecegimize inaniyoruz.” 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °