'Turizmden Bu Sene Kazanmak Istiyorsak Önce Esnaf Asilanmali!"

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Mehmet Ayyildiz, turizmden bu sene kazançli çikmak istiyorsak önce turizm bölgesindeki esnafin asilanmasi gerektigini açikladi. Ayyildiz, güvenli is yeri sertifikasina sahip tesislerin personelinin asilanmasi as

Gündem 12.04.2021 18:09:45 0
“Turistler Otelde Uyumaya Gelmiyor, Ülkemizi Ziyarete Geliyor!”

Marmaris Life Dergisi’ne yaptigi açiklamada Ayyyildiz, “Asi önceligi, nasil ki güvenli isyeri sertifikasi olan isletmelere öncelikli olarak uygulaniyorsa, turizme hizmet veren tüm esnaf ve sanatkarlara da uygulanmalidir. Güvenli isyeri sertifikasi, otuz ve otuzun üzerinde kapasitesi olan konaklama isyerlerine suanda verilmektedir. Burada eksik olan konu su ; konaklama merkezlerine gelen turist misafirlerimiz, sabahtan aksama kadar otellerde konaklamiyorlar. Marmaris gibi Bodrum gibi bir çok turistik bölgemiz tarihi ve dogal güzelligi için tercih ediliyor; turist otele uyumaya gelmiyor ki!”

“Turist Sokaktaki Esnafla Daha Çok Temas Halinde!”

“Bu insanlar plaja gidiyorlar, bu insanlar bir manava gidip alisveris yapiyorlar, hediyelik dükkanina gidiyorlar, markete gidiyorlar ve dogal olarak bu isletmelerde çalisan, sokakta faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarimizla sürekli temas halindeler. Aslinda baktiginizda otelde çalisan personel arkadaslarimiza göre sokakta hizmet veren esnaf ve sanatkarlarimizla tatil süreci içerisinde turist misafirlerimiz daha fazla temas kuruyorlar. Bunun sonucunda eger bizler covidle ilgili mücadeleyi kazanmak istiyorsak, turizm bölgelerinde covid’i bitirmek istiyorsak sadece güvenli isyeri sertifikasi olan isletmelerde çalisan personellere asi uygulamasi yapmamaliyiz, bu asi uygulama önceligini hizmet veren tüm esnaf ve sanatkarlarimiza yapalim ki, covidle ilgili mücadelemizde diger Ülkelere göre daha hizli bir basariya gidelim”.

“Pandemiyi Önleyemezsek Yeni Bir Dalgada Turizm Biter, Esnaf Biter, Ekonomi Büyük Darbe Alir”

Ayyildiz sözlerine söyle devam etti, “Ayni zamanda, turizm bölgelerinin ve Ülkemizin ekonomisinin canlanmasini eger istiyorsak, döviz girislerinin olmasini istiyorsak, turistik bölgelere gelen turist misafirlerimizi saglik anlaminda huzurlu ve rahat hissettirmemiz gerek. Bunun da önceligi asi uygulamasidir. Ardindan turizm esnafinin kepengini açmasi çok önemlidir. Pandemiyi önleyemezsek yeni bir dalgada turizm biter, esnaf biter, ekonomi büyük darbe alir”.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °