Turizmin yol haritasi Izmir'de çiziliyor

Turizmin yol haritasi Izmir

Bu yil bünyesine TTI Outdoor'u ekleyerek ziyaretçilerine alternatif bir fuar deneyimi kazandiracak olan Travel Turkey Izmir; sektörel kazanç firsatlarinin yani sira fuarin dört bir yaninda düzenlenen etkinlikleri ile dünya turizm trendlerini fuarizmir

 

Ulusal ve uluslararasi turizm aktörlerinin bulusup dünya çapinda is anlasmalarinin yapildigi bir turizm borsasina dönüsecek olan Travel Turkey Izmir Turizm Fuari, birbirinden farkli etkinlikleri ile 2-4 Aralik 2021 tarihleri arasinda misafirlerini agirlayacak. Dünya turizm trendlerini Izmir’de bulusturacak olan 15. Travel Turkey Izmir Turizm Fuari, ayni zamanda Türkiye’nin tarihi ve kültürel degerlerini de öne çikarmaya devam ediyor. Yaz turizminin yani sira Türkiye’nin dört bir yanindaki tarihi, kültürel ve dogal güzelliklerin kesfedilmesini saglayan fuar, ülkenin dört mevsim yasayan bir turizm potansiyeline sahip oldugunun tüm dünyaya tanitilmasini sagliyor. Bu yil ilk kez düzenlenecek TTI Outdoor – Kamp, Karavan, Outdoor ve Ekipmanlari Fuari ise, 2-5 Aralik tarihleri arasinda macera sever ve doga tutkunu misafirlerini agirlayacak.

 

Onur konugu il: Edirne

Kültürel miraslari fuar çatisi altinda bulusturarak dünya turizm trendlerinde kentlerin ön plana çikmasina benzersiz bir katki sunan Travel Turkey Izmir, bu yil onur konugu il olarak Edirne’yi agirlayacak.  Anadolu ve Rumeli’yi birbirine baglayan Meriç Köprüsü gibi her iki yakanin tarihi ve kültürel degerlerini içinde barindiran Edirne, tüm mirasi ile 2-4 Aralik tarihleri arasinda onur konugu il olarak fuardaki yerini alacak. Edirne’nin turizmi, tarihi, kültürü ve gastronomisi; kente hizmet veren isletmelerden olan Kesan Ticaret ve Sanayi Odasi, Edirne Ticaret Borsasi, Ipsala Ticaret Borsasi, Kesan Ticaret Borsasi, Uzunköprü Ticaret Borsasi, Uzunköprü Ticaret Odasi, Uzunköprü Bal Üreticileri Birligi, oteller, seyahat acenteleri, turizm STK’lari, profesyonel tur rehberleri esliginde tanitilacak. Katilim organizasyonunu Edirne Belediyesi’nin üstlendigi 112 metrekarelik alanda kentin gastronomisini tanitacak tava cigeri, saray helvasi olarak adlandirilan deva-i misk, deva içecegi, bademezmesi, bademli kurabiye, Edirne, Ipsala ve Uzunköprü Pirinci, dünyaca ünlü Edirne Peyniri, Edirne karo ustasi ile workshop, aynali süpürge gibi kültürel ve turizm varliklari tanitimlari yapilacak. 

Izmir’in turizm faaliyetleri tanitilacak

Turizm trendlerinin tüm dünyada hizli bir degisime girmesi, Türkiye’de de sürdürülebilir turizmin önemini açiga çikardi. Izmir Büyüksehir Belediyesi öngörüsü ve kent paydaslari ile gelistirilen Izmir Turizm Stratejisi ve Eylem Plani, Subat ayinda düzenlenen 14. Travel Turkey Izmir Dijital Fuari’nda tanitilmisti. “Uygarliklara yön veren pek çok kavram, düsünce ve yaklasimin Izmir’den dünyaya tasinmasi” fikrinden hareket eden turizm stratejisi, 15. Travel Turkey Izmir Turizm Fuari’na da yansitilacak. Geçtigimiz yil büyük ilgi gören Izmir Sokaklari da, Izmir Büyüksehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin kendilerine özgü temalariyla fuardaki yerini alacak. 


 

Izmir sokaklari sahnesi durmayacak

Kentin turizm faaliyetlerini öne çikararak Izmir’in tarih, kültür ve gastronomi degerlerini ziyaretçilerle bulusturacak Izmir Sokaklari bölümünde ayrica fuarizmir A hol içerisinde bir sahne yer alacak. Izmir Sokaklari Sahnesi’nde 17 ilçe belediye sunumunun yani sira; “Visit Izmir”, “Cittaslow”, “Izmiras”, “Izmir Sinema Ofisi”, “Turuncu Çember”, “Baska Bir Tarim Mümkün”, “Terra Madre Anadolu Izmir 2022” gibi Izmir’in turizm faaliyetlerini destekleyen projeler tanitilacak. 

 

Turizme dair her sey fuarda

Farkli etkinlikleri ile ön plana çikmaya hazirlanan fuar, alaninda uzman isimlerin yer aldigi söylesiler ile Türkiye ve dünya turizmine isik tutacak. 2 Aralik Persembe saat 11.00’da açilisin yapilacagi fuarizmir B fuar sokagi sahnesi, programina 14.00’da Baskanlar Oturumu ile devam edecek. 3 Aralik Cuma günü 10.30’da Arkeoloji Zirvesi Lansmani ile hareket kazanan B fuar sokagi sahnesi; ayni gün sirasiyla “Film Setinde Acentenin Ne Isi Var?”, “Saglik Turizmi Politikalari, Türleri ve Seyahat Acentelerinin Rolü”, “Yeni Nesil Dizi ve Filmlerin Turizme Etkisi”, “Gastronomi Turizminin Gelisimi, Nereden Nereye Gidiyor?” söylesileri ile devam ediyor. 4 Aralik Cumartesi günü 11.45’te baslayan söylesilerde ise, “Antalya’nin Yükselen Kültür ve Turizm Trendi: Patara”, “Izmir; Erken Tarihi ve Arkeolojisi”, “Influencer Marketing’in Turizm Destinasyonlarina ve Ürünlerine Etkisi”, “Bisiklet Turizminin Turizm Ekonomisine Katkisi” gibi sektöre yönelik her ayrintinin ele alindigi konu basliklari ile dinleyicilere ilgi çekici ve bilgilendirici önemli içerikler sunulacak.

 

Turizmin gelecegi ttitech Stage’te konusulacak

Fuar kapsaminda turizmde dijital dönüsüm konulari da gündeme gelecek. B Hol’de düzenlenen söylesileri takip eden izleyiciler, interaktif olarak gerçeklesecek oturumlarda konuya dair merak ettiklerini uzmanlara sorabilecek. Fuar süresince araliksiz olarak devam edecek söylesilerin konu basliklari; “Gelecegin Acentesi Olmak”, “Küresel Trendler ve Türk Turizmi için Firsatlar”, “Turizm Sektöründe Dijital Medyanin ve KVKK’nin Önemi”, “Yeni Nesil Misafir Iliskileri ve CRM Çözümleri”, “Dijitallesen Konaklama Sektöründe Mobil Uygulamalarin Önemi”, “Dogrudan Rezervasyonun Önemi ve Stratejileri”, “Turizm Sektöründe Müsteri Deneyimi” olacak. Teknoloji sahnesinin bulundugu alanda ayrica Filipinler, Kibris ve Uganda ülke sunumlari gerçeklesecek. 

 

Fuar sokaklarini renklendiren performanslar

Travel Turkey Izmir Fuari, birbirinden renkli sergileri ile misafirlerini agirlayacak. A ve B holleri ile fuaye alaninda kurulacak sergiler, 2-4 Aralik tarihlerinde 10.00-18.00 saatleri arasinda ziyaret edilebilecek. Sanliurfa Haleplibahçe Mozaik Sergisi ve Kitre Bebek Sergisi yer alacak. B Holde ise yillardir fuarin ilgi çeken bölümlerinden biri olan Klasik Otomobiller Sergisi’nin yani sira sanal gerçeklik deneyim alaninda Artemis Tapinagi, Efes ziyaretçilerin begenisine sunulacak. Fuar girisinde yer alan A Fuaye alaninda kurulan performans sahnesinde, 3-4 Aralik tarihlerinde çesitli dans gösterileri, geleneksel sovlar ve halk oyunlari fuar ziyaretçilerine renkli bir karsilama yapacak. 

 

TTI Outdoor’la ‘Dogadaki yerini kesfet!’

Ziyaretçilerine dünya turizmindeki yenilikleri Izmir’de tanitma firsati sunan Travel Turkey Izmir’in bölümlerinden biri olan alternatif turizm alani, artan yogun ilgiyle beraber yeni bir fuarin olusmasina zemin hazirlamisti. 15’inci Travel Turkey Izmir Turizm Fuari ile es zamanli olarak ilk kez düzenlenecek olan TTI Outdoor Fuari, dogayla iç içe olma istegini yasam tarzi haline getiren tüm alternatif turizm tutkunlarinin ihtiyaçlarina cevap verecek. C Hol’de halka açik olarak düzenlenen TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor Ekipmanlari Fuari’nda Ege Bölgesi’nin doga ile uyumlu yasam tarzi sergilenirken, son zamanlarda yogun ilgi gören dogaya dönüs kavrami ele alinacak. Fuar, yakin zamanda küresel ölçekte olusan açik alan turistik faaliyetleri trendinin hem hizmet hem de üretim kisminda büyük rol oynayan Türkiye’nin uluslararasi pazardaki farkindaligini da artiracak. Fuardan bir gün önce yaklasik 20 karavanin Izmir sehir turuyla baslayacak olan TTI Outdoor, ilk gün fuar alaninda olusturulan karavan parkinda Kamp Atesi’nin yakilmasiyla coskulu bir sölene ev sahipligi yapacak.

 

Macera severler fuarda bulusuyor

5 Aralik Pazar gününe kadar devam edecek olan TTI Outdoor Fuari, birbirinden farkli aktiviteleri ile macera ve eglenceyi birlestirecek. Ziyaretçiler, fuar süresince 10.00-18.00 saatleri arasinda “Homeros Macera Parki Aktiviteleri”, “Accell Bisiklet Aktiviteleri”, “Ödüllü Yarismalar” ve alaninda uzman spor danismanlari ile farkli spor dallari hakkinda bilgi sahibi olabilecekleri “Decathlon” etkinliklerine katilabilecek. Fuar içinde kurulan “Hub Meetings” alaninda ise “Kamp-Karavan Söylesileri: Üreticiler Konusuyor, Üreticiler Dinliyor”, “Bir Turizm Ürünü ve Yatirimi Olarak Karavan ve Tiny House”, “Bisiklet”, “Pandemi Döneminde Kamp Organizasyonlari”, “Türkiye Amatör Yelken Sporu” gibi alanlarda söylesiler gerçeklesecek. Fuar kapsaminda ayrica, Ressam Savas Simitli Resim Sergisi sanatseverlerle bulusacak. 

 

2-4 Aralik 2021 tarihleri arasinda profesyonel ziyaretçiye açik olarak fuarizmir A ve B hollerinde düzenlenen 15. Travel Turkey Izmir Turizm Fuari, son gününde halka açik olarak gerçeklesiyor. TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanlari Fuari ise, 2-5 Aralik tarihlerinde halka açik ve ücretsiz olarak C holde düzenleniyor. Her iki fuar da T.C. Kültür ve Turizm Bakanligi ile T.C. Ticaret Bakanligi himayelerinde; Izmir Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde, IZFAS ve TÜRSAB Fuarcilik A.S. tarafindan gerçeklestiriliyor.