Türk Dünyasi'nin prestijli ödülü Ege Üniversitesine geldi

Kazakistan Halk Meclisi tarafindan Doç. Dr. Sahin'e "Birlik” altin madalya ödülü verildi

Gündem 24.01.2021 18:17:48 0
Türk Dünyasi

Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Dünyasi Arastirmalari Enstitüsü, Türk Dili ve Lehçeleri Anabilim Dali ögretim üyesi Doç. Dr. Ibrahim Sahin, Kazakistan Halk Assambleyasi (Meclisi), tarafindan verilen “Birlik” altin madalya ödülünün sahibi oldu. Kazakistan medeniyetini gelistirmek, uluslararasi iliskilerde kamu ve sivil toplum kuruluslarinin etkinligini artirmak, etnik gruplar arasindaki hosgörü ortamini güçlendirmek amaciyla verilen “Birlik” altin madalya ödülü bu yil Egeli akademisyen Doç. Dr. Sahin’ne verildi.

Doç. Dr. Sahin’i makaminda agirlayarak, tebrik eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Kazakistan’in ilk Cumhurbaskani Nursultan Nazarbayev tarafindan kurulmus olan Kazakistan Halk Assambleyasi’nin verdigi ‘Birlik’ altin madalya ödülüne üniversitemiz Ögretim Üyesi Doç. Dr. Ibrahim Sahin’nin layik görülmesi üniversitemiz ve ülkemiz adina onur verici. Uluslararasilasma hedefimiz dogrultusunda akademisyenlerimizin yurtdisinda böyle degerli ödüller almasi üniversitemiz için büyük kiymet tasiyor. ‘Birlik’ altin madalya ödülünün ülkemiz, üniversitemiz ve hocamiza adina hayirlara vesile olmasini dilerim. Hocamizi tebrik ediyor, basarilar diliyorum” dedi.

“MANEVÎ DEGERI YÜKSEK BIR ÖDÜL”

Ödülün manevi degerinin yüksek oldugunu ifade eden Doç. Dr. Sahin, “Baskani ELBASI  unvaniyla Kazakistan’in Kurucu Cumhurbaskani ve ülkenin daimi Lideri Nursultan Nazarbayev olan Kazakistan Halk Assambleyasi’nin verdigi bu ödül manevî degeri çok yüksek bir ödüldür. Ömrünün 11 yilini Kazakistan ve Kirgizistan’da geçirmis bir kisi olarak böyle bir ödüle layik görülmek, bir taraftan büyük gurur yasatirken diger yandan özelde Kazakistan, genelde Türk Dünyasi’nin bizden beklentileri noktasinda omuzlarima büyük bir sorumluluk yüklemistir. Sahsima bu ödülü layik gören Türk Dünyasi’nin Aksakali Nursultan Nazarbayev’in sahsinda Kazakistan Halk Assambleyasi’na, ortak iliskiler çerçevesinde faaliyet yürüttügümüz Kazakistan’daki ilgili kurumlara Basta Lev Nikolayeviç Gumilyov adindaki Avrasya Devlet Üniversitesi Türkoloji Bölümü ve çalisanlarina gönülden tesekkür ederim.  Ayrica Ege Üniversitesi’nde bizlere huzurlu bir çalisma ortami sunan Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, Türk Dünyasi Arastirmalari Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit’e ve Türk Dili ve Lehçeleri Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Zeki Kaymaz’a en kalbî duygularimla tesekkür etmeyi bir borç bilirim. Yasasin Kazakistan-Türkiye kardesligi,  Var olsun ve yasasin Türk halklarinin ‘birligi’” dedi.

“BIRLIK” ALTIN MADALYA ÖDÜLÜ

Kazakistan’da yasayan etnik unsurlarin temsilcilerinden olusan Halk Assambleyasi, ülkenin siyasî ve sosyal birligini saglamayi, etnik gruplar arasindaki hosgörü ortamini güçlendirmeyi, toplum içindeki radikal faaliyetlere karsi mücadele etmeyi, ülkenin millî siyasetini belirlemeyi, böylece Kazakistan medeniyetini gelistirmeyi amaçliyor. Bu amaçla Assambleya ülkedeki farkli etnik gruplara ait derneklerin düzenledikleri faaliyetlere destekler vererek, onlarin dillerinin, kültürlerinin gelismesine ve geleneklerinin korunmasina katki saglayarak amaca hizmet eden yerli ve yabanci sahislara “Birlik” altin madalya ödülleri veriyor.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °