TÜRK GIDA ÜRÜNLERI ÇIN PAZARINDA

24-26 Eylül tarihleri arasinda düzenlenen 21. Yüzyil Denizyolu Ipekyolu Uluslararasi(MSRE) fuari yapildi. Çin'in Guangzhou sehrinde düzenlene fuara Ege Ihracatçi BIrlikleri'de katildi.

Ekonomi 7.10.2021 11:05:31 0
TÜRK GIDA ÜRÜNLERI ÇIN PAZARINDA

Ege Ihracatçi Birlikleri Koordinatör Baskan Yardimcisi ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Birol Celep, 64'ten fazla ülke ve bölgeden binden fazla katilimcinin ürünlerini fuarda sergiledigini açikladi.

BIrol Celep fuarla ilgili “MSRE 2014 yilindan bu yana sekiz kere düzenlendi ve fuarin toplam katilimci sayisi bir milyonu asti. Guandong Hükümetinin de yer aldigi fuarda Guangzhou Ticari Ataseligimiz destekleri ile Ege Ihracatçi Birlikleri olarak Türk gida ürünlerimiz tanitilirken, Çinli is adamlari ile Müsavirligimiz araciligi ile ikili is görüsmeleri gerçeklestirildi. Özellikle ülkemiz su ürünlerine, zeytinyagi ve kuru meyveye yogun bir talep oldu. Son 9 aylik dönemde Çin’e ihracatimizda geçen seneye oranla su ürünlerinde yüzde 574, kuru meyvede yüzde 126, findik ve mamullerinde yüzde 99, hububatta yüzde 68 gibi dikkat çeken artislar yasadik.”dedi.


Celep, Ocak-Eylül döneminde Türkiye geneli Çin’e yüzde 35 artisla 2 milyar 512 milyon dolar gerçeklestirilen ihracatin 254 milyon dolarlik kismini gidanin olusturdugunu anlatti.

Birol Celep Ege Ihracatçi Birlikleri bünyesinde 3 yil önce  kurulan Çin çalisma grubunun yogun çalisma temposunun meyvelerini aldiklarini ve gecen seneye oranla Çin'e ihracatta yasanan yüzde 111'lik artisin bunun göstergesi oldugunu belirtti.Birol Celep''Çin'e gida ihracatinda önümüzdeki  5 yilda  1 milyar dolari geçmeyi hedefliyoruz.''dedi. 

 

' 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °