Tarih: 30.04.2022 14:22

TÜRK HAVA KUVVETLERI TIGER MEET TATBIKATI'NDAN ÇEKILDI

Facebook Twitter Linked-in

Katilimci ülkelerin, çagri adi Tiger (Kaplan) olan filolari arasindaki dayanismayi ön plana çikarmak amaciyla her yil farkli bir ülkede "Tiger Meet" adi altinda bir tatbikat gerçeklestiriliyor. Türkiye'nin de 2005 ve 2015 yillarinda ev sahipligi yaptigi tatbikatin bu sene 9-20 Mayis tarihleri arasinda Yunanistan'in ev sahipliginde gerçeklestirilmesi planlaniyor.

Her tatbikat öncesi faaliyetlerin icrasina yönelik ev sahibi ülke tarafindan hazirlanan teknik düzenlemenin bu yilki metnini hazirlayan Yunanistan'in söz konusu belgeye Türkiye'yi hedef alan ve iki ülke arasindaki anlasmazlik konularini istismar eden bir yaklasimla ilaveler yaptigi tespit edildi. Kasitli olarak yapilan bu ilavelere yönelik Hava Kuvvetleri Komutanligi harekete geçerek uluslararasi hukuka aykiri yazimlar içeren teknik düzenlemenin degistirilmesini istedi. Türkiye'nin israrli talepleri Yunanistan tarafindan kabul edilmedi.

TATBIKATA KATILMAMA KARARI ALINDI

Yunanistan'in, Tiger Meet faaliyetini politik çikarlari dogrultusunda manipüle ettigi gerekçesiyle tatbikata katilmama karari alindi. Türk Hava Kuvvetleri unsurlarinin tatbikata katilmamasina yönelik 22 Nisan'da alinan kararin Yunan makamlarina iletilmek üzere gönderildigi ögrenildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —